Elektrisch vliegen is in 2030 voor korte afstanden een serieus alternatief voor de trein, voorspelt Maarten Steinbuch

Na de deprimerende klimaatverhalen hier op www.dse.nl nu een mooie bijdrage waar we blij van worden. We hebben het filmpje gestolen van de AvroTros.

prof. Maarten Steinbuch van de TU/e heeft speciaal voor deze gelegenheid een lawaai-overhemd aangetrokken om zijn visie op mobiliteit te laten horen. En hij heeft zijn sommen gemaakt! Het is allemaal te doen. Er zit veel technologie in de pipeline om ervoor te zorgen dat we minder schade toebrengen aan het milieu met het vervoer van A naar B.
Bekijk nu het filmpje (klik op plaatje):

 

Het leuke is dat het innovatieve vermogen voor mobiliteit dus best wel hoog is. Ze zoeken net op tijd nieuwe oplossingen voor problemen waar we allemaal last van krijgen.

Diezelfde innovativiteit zie je niet bij de huizenbouw en de stadsplanologen. Die blijven neuzelen met een beetje isoleren en spaarlampjes. Dus meer van hetzelfde. Weet iemand of daar nog grote disruptieve veranderingen te verwachten zijn?

Wat de voortgang in de industrie is om ervoor te zorgen dat we het niet al te heet onder de voeten krijgen weten we niet, want de industrie is oorverdovend stil over dit onderwerp. Misschien moeten we ze iets meer treiteren om ze aan de gang te krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *