Ernst Jansz is het er niet mee eens

(dit verhaal is gestolen van de Facebook pagina van Ernst Jansz)
Lieve fans en anderen.

Dit is best wel een heel lang verhaal. Maar er moet mij iets van het hart. Waar ik verdrietig van word.

Onze minister van WVS heeft nog niet zo lang geleden voor de zoveelste keer verklaard dat de 1,5 meter-samenleving en dus het verbod op evenementen en op onze concerten pas wordt opgeheven als er een vaccin is tegen het coronavirus. Voor soortgelijke RNA-virussen, zoals ook Ebola en HIV is er echter nog nooit een vaccin gevonden, men zoekt er al zo goed als 40 jaar naar. Dat vertelt hij er niet bij. Of zou hij het niet weten?

Volgens mijn buurman, die boer is, duurt het in de veehouderij 5 jaar voor een vaccin, getest op dieren, veilig wordt verklaard. Zal het dan bij mensen sneller kunnen?

Al bij het begin van de epidemie kondigde Rutte het ‘nieuwe normaal’ aan, wat ik gezien het tijdstip nogal vreemd vond. Nu vraagt hij de jeugd te helpen deze 1,5 meter-samenleving vorm te geven, omdat dat hun toekomst is, zegt hij er bij. Hij doet dat juist nu het lijkt alsof de epidemie zo goed als voorbij is. Wat bezielt hem? Ik zou het graag willen weten.

Gaan onze kinderen en kleinkinderen inderdaad zo’n permanente 1,5 meter-toekomst tegemoet? En dat alles vanwege een griepepidemie die niet dodelijker is dan andere griepepidemieën van de afgelopen jaren?
Immers, volgens het RIVM zijn er in de periode 2014 t/m 2018 in Nederland door 4 jaarlijkse griepepidemieën in totaal 33.019 mensen zijn gestorven. Dat is gemiddeld 8.254 griepslachtoffers per jaar. Daar zijn we nu nog lang niet aan toe. Dat zou natuurlijk kunnen komen door de lockdown.

Om dat te onderzoeken combineerde ik twee tabellen uit De Volkskrant (jullie weten misschien dat ik van cijfers hou en vroeger biologie en organische scheikunde heb gestudeerd) en zo kwam ik achter dat de landen die niet gekozen hebben voor een strenge lockdown, zoals Zweden, er helemaal niet zo slecht vanaf komen als wordt beweerd, integendeel. Een handjevol landen die zo goed als geen lockdownmaatregelen namen, die scholen openlieten, waar geen 1,5 meter-samenleving is en evenementen gewoon doorgaan, steken daar nog veel gunstiger bij af: Wit-Rusland: 269 coronadoden, Nicaragua 46, Taiwan 7, Burundi 1.

En dan Nederland: lockdown en aantal coronadoden 6.013. (Cijfers De Volkskrant, bijgewerkt t/m 8 juni.) Ik was geschokt toen ik zag hoe weinig coronadoden er zijn in de landen zonder lockdown. Het lijkt erop dat de lockdown helemaal niet heeft geholpen, integendeel.

De conclusie kan niet anders zijn dan dat corona, hoe akelig de ziekte ook is, met en zonder lockdown niet meer dodelijke slachtoffers eist dan andere recente griepepidemieën. Waarom houdt onze regering dan toch zo star vast aan die verschrikkelijke 1,5 meter-samenleving?

Ik kan het niet geloven. Geen feesten meer, geen carnaval, geen festivals, geen popconcerten, geen voetbalwedstrijden. En moet onze politie dat echt allemaal op naleving gaan controleren, zoals die arme agenten die mensen in hun woning moesten arresteren omdat ze door het raam van het verpleeghuis te dicht bij hun oude moeder waren gekomen. Ik zag het schokkende filmpje. Daar word ik dus verdrietig van.

En ja, geloof het of niet, als je een feestje geeft, heb je kans dat de politie met loeiende sirenes op de stoep staat, zoals in Borne (Twente) gebeurde. Het ging om een borrel drinken na het werk. Alle tien betrokkenen worden vervolgd. Ja, vervolgd. Dat is wat het beleid van onze regering met ons en ons land doet. Willen wij in zo’n land leven?

Wij wilden 75 jaar bevrijding vieren, waar velen hun leven voor hebben gegeven, en toen waren we ineens minder vrij dan we in al die 75 jaar ooit geweest zijn. Als je te dicht op je vrienden loopt of met z’n drieën in een auto zit en niet samen tot een huishouden behoort, word je beboet en krijg je een strafblad, want het is geen simpele overtreding, maar een misdrijf, een strafbaar feit. Als je met je collega’s een borrel drinkt word je vervolgd.

We moeten ineens weer bang zijn om aangegeven te worden door buren of voorbijgangers die dat kunnen doen via een door de regering ingestelde kliklijn. Hoe lang was het ook weer geleden dat dat voor het laatst gebeurde? Juist: 75 jaar!
Ouderen worden opgesloten, mogen niet meer bezocht en geknuffeld worden, velen sterven van en in eenzaamheid.

Mensen blijven ook zelf uit angst op hun kamertje zitten, durven niet meer naar buiten. Ik ken er heel wat. Dat is wat de angst met ze heeft gedaan.

Vele kleine bedrijven gaan failliet. De horeca, theaters, concertzalen, moeten zich in allerlei bochten wringen om te voldoen aan de 1,5 meter. Mensen worden ontslagen, raken hun baan kwijt. De coronacrisis leidt tot werkeloosheid, huiselijk geweld, schulden, depressies, suïcide. Het gebeurt allemaal. Kijk maar om je heen.

Waarom, waarom offert de minister-president de vrijheid, het geluk en de levens van zoveel van zijn eigen onderdanen op om een idee-fixe in stand te houden, namelijk dat deze epidemie vele malen dodelijker is dan een gewone griepepidemie, terwijl alle bovengenoemde cijfers ons simpelweg vertellen dat dat niet zo is? Kijk naar de landen die geen of minder maatregelen namen. Als daar nu veel meer slachtoffers waren gevallen… Het tegendeel is waar.

Durven wij ons af te vragen of het middel misschien erger is dan de kwaal? Volgens Michaéla Schippers, Professor aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam, is er is geen wetenschappelijk bewijs dat de lockdown helpt, integendeel, zijn er wetenschappelijke bewijzen dat het middel inderdaad vele malen erger is dan de kwaal.

Maar nee, onze regering weet van geen wijken. Ik word er intens verdrietig van.

En wat ik het ergste vind: de media laten geen enkel kritisch geluid horen. Zelfs NRC en De Volkskrant, toch in het verleden onze ‘kwaliteitskranten’ geven foutieve, misleidende en tendentieuze informatie en dat zeg ik niet zomaar. Kritische wetenschappers worden uit de kranten en van de TV geweerd, krijgen geen platform. Waarom niet?

Nee, elke dag worden op TV, in de kranten en elk uur op de radio, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal coronadoden gemeld. Als ze dat ook zouden doen met kanker en hart- en vaatziekten …

Ik denk dat het zo creëren van angst een enorme invloed heeft gehad op de druk in de zorg. In andere jaren kreeg ik griep en bleef ik met 39.5 gewoon in bed liggen tot het over was. Nu was er bij het begin van de griepuitbraak al zo’n angst gecreëerd, dat iedereen met 39,5 naar de dokter rende en werd doorgestuurd naar het ziekenhuis, omdat het wel eens corona kon zijn. Er was dus een run op de ziekenhuizen met opnames en testen etc. etc. en alle gevolgen van dien.

Mijn eigen huisarts genas 10 zieke mensen, die wegens overbezetting niet meer in het ziekenhuis konden worden opgenomen, met onder andere een middel dat al meer dan 40 jaar dagelijks wordt voorgeschreven aan mensen met reuma en ook als jij en ik naar de tropen gaan tegen de malaria. Alle 10 waren na 4 dagen genezen. Kosten 15 euro. Hij maakte het wereldkundig en werd de volgende dag door de Inspectie gesommeerd zijn behandelingen per direct te staken. Een patiënt die hij nog had willen behandelen, overleed. Het middel is inmiddels voor deze toepassing verboden. Miljoenen doses, nog nooit iemand aan gestorven. Nu het coronazieken geneest is het ineens gevaarlijk. De minister noemde de handelswijze van mijn huisarts: kwakzalverij. Dus iemand die alleen maar een opleiding heeft gevolgd tot leerkracht in het basisonderwijs en schoolleider primair onderwijs, jawel, onze eigen minister van Volksgezondheid, beschuldigt iemand, die negen jaar heeft gestudeerd voor huisarts en jaren in Afrika met gevaar voor eigen leven zieke mensen heeft behandeld, van kwakzalverij? Ik word niet snel kwaad, dat is niet goed voor mijn bloeddruk, maar hier werd ik dus heel erg kwaad over. Waar haalt deze man de euvele moed vandaan? Wat bezielt hem? Wat bezielt deze regering? Wat bezielt onze kwaliteitsmedia? Ik zou het dolgraag willen weten.

Kennelijk is het de bedoeling dat we wachten op en smachten naar het verlossende vaccin, ook al is het niet veilig getest. Waarom? Heeft de regering misschien al een deal gesloten om vaccins af te nemen, zoals in 2009, toen de toenmalige minister van Volksgezondheid op advies van de Gezondheidsraad 34 miljoen vaccins a 7,20 per stuk kocht tegen de Mexicaanse griep, dat is 244 miljoen euro, opgebracht door de belastingbetalers? In die Gezondheidsraad zat ook viroloog Ab Osterhaus, die later in opspraak kwam wegens zijn belang in het door hem zelf opgerichte bedrijf Viroclinics, dat het vaccin tegen de Mexicaanse griep mede ontwikkelde. Jawel, dezelfde man die nu in alle gerespecteerde TV programma’s een o zo welkome gast is en opnieuw zijn zegje mag doen.

Het merendeel van die in 2009 aangeschafte vaccins werd trouwens vernietigd (over kapitaalvernietiging gesproken) toen bleek dat er voor niets paniek gezaaid was en mensen bovendien ernstig ziek waren geworden na de vaccinatie. Het Ministerie trok nog eens 5 miljoen euro uit als schadevergoeding voor de slachtoffers.

Als dat ons straks ook nog te wachten staat… Viroclinics bestaat overigens nog steeds en is wereldwijd markleider in services aan farmaceutische bedrijven en ontwikkelaars van vaccins. En, alweer jawel, is momenteel bezig mede een vaccin te ontwikkelen tegen Covid-19. Is de geschiedenis zich misschien aan het herhalen?

Hoe dan ook, tot dat volgens onze minister verlossende moment van (gedwongen?) vaccinatie worden wij in angst gehouden en zijn wij een aantal belangrijke burgerrechten kwijt. Gelukkig heeft de Nederlandse Orde van Advocaten vorige week gesteld dat de coronamaatregelen niet in een democratische samenleving thuishoren. Maar tot nu toe berichten onze kwaliteitskranten, NRC, De Volkskrant, daar niets over. Waarom niet? Ik zou het graag willen weten.

Waarom ik nu dit schrijf. De regering wil via een spoedwet een blijvende 1,5 meter-samenleving realiseren. De 1,5 meter-regeling krijgt dan een officiële wettelijke status en zou al 1 juli in werking moeten treden en een jaar geldig zijn, maar dat kan dan weer steeds verlengd worden. Behalve de Orde van Advocaten heeft ook de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden ernstige kritiek op de gang van zaken.

Als jullie ook niet willen dat onze kinderen en kleinkinderen zo’n toekomst tegemoet gaan, kijk dan even naar de twee onderstaande links. Het zijn petities. Als je wilt kun je ze ondertekenen. Ik heb het al gedaan.

Ik kan helaas niet ingaan op al jullie reacties. Dank je wel dat jullie dit gelezen hebben. Dat doet me goed. Ik wilde mijn hart luchten en jullie daar deelgenoot van maken. Ik ben niet bang voor de consequenties. We hebben 75 jaar in een vrij land geleefd, mijn eigen ouders hebben daar met gevaar voor eigen leven voor gevochten en ik zou die traditie graag in ere willen houden.

Nog even dit: blijf lief voor je medemensen, ook al hebben ze een andere mening. Laten we met z’n allen deze mooie lieve aarde en haar bewoners geven wat ze verdienen: respect en compassie.
Nu ga ik een liedje zingen.

de naakte waarheid strompelt voort
van huis en haard verjaagd
zo rammelt zij aan elke poort
maar geen mens die haar verdraagt
nee geen mens die haar verdraagt

mocht jij haar ooit ontmoeten
vertel haar dan hoe ik haar mis
dansend op haar blote voeten
zoals zij mij het liefste is
zoals zij mij het liefste is

Ernst Jansz

DE PETITIES:
https://www.petities.com/stop_de_15meter_wet

https://spoedwetnee.petities.nlP.S. VOOR DE FACT CHECKERS

2e alinea: RIVM monitoring sterftecijfers:
www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

3e alinea: striktheid lockdowns en dodencijfers:
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/corona-wereldwijd-cijfers-over-het-coronavirus-in-alle-landen-op-een-rij~b14e8079/

5e alinea: Coronaborrel Borne:
rtvoost.nl/nieuws/328789/OM-gaat-betrokkenen-coronaborrel-Borne-vervolgen

6e alinea: Michaéla Schippers, Professor Behaviour and Performance Management Erasmus Universiteit, Rotterdam:
youtube.com/watch?v=e3rCPv-IXHE

9e alinea: Het middel is Hydroxychloroquine, HCQ. Het werkt alleen in combinatie met zink. HCQ is de ionofoor, die het zink door het celmembraan in de cel brengt, waar het (Zink) de replicatie van het RNA-virus verhindert. Zie het onderzoek door 6 Nederlandse wetenschappers, gepubliceerd in The National Library of Medicine:
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21079686/
Kortom, zoals mijn huisarts zegt: zonder zink werkt het (HCQ) niet.

10e alinea:
www.parool.nl/nieuws/niet-gebruikte-griepvaccins-kostten-144-miljoen~b346e1d0/

5 miljoen schadevergoeding:
https://nos.nl/artikel/2251232-ministerie-trekt-miljoenen-uit-voor-schikkingen-na-vaccin-mexicaanse-griep.html

Ab Osterhaus:
www.trouw.nl/nieuws/onafhankelijk-onderzoek-naar-aanpak-grieppandemie~b9ddc70a/

ViroClinics en het vaccine tegen Covid-19 viroclinics.eu/press-releases/international-partnership-progresses-uq-covid-19-vaccine-project/

NOvA: advocatenblad.nl/2020/06/05/nova-coronawet-past-niet-in-democratische-samenleving/?

11e alinea:
gemeente.nu/coronavirus/kritiek-op-nieuwe-spoedwet-geen-democratische-legitimatie/

10 reacties

 • Facebook heeft dit verhaal verwijderd van de pagina van Ernst Jansz.

  https://www.facebook.com/ErnstJanszOfficieel/photos/a.1526145064325397/2645856205687605/?type=3

  Maar bij DSE blijft het leesbaar!

 • BreugelJaap

  Het verhaal van Ernst en die van zijn volgelingen bevatten een drietal begeleidende fenomenen van het coronavirusverschijnsel:

  1. Kwakzalverij: Ernst, Ron
  2. Anti-vax: Ernst, Ron
  3. Complottheorie: Ernst, Ron, Clau, Arjan

  Wie de verhalen aandachtig leest, komt alles tegen.

  De volgende kwakzalven tegen het coronavirus worden aangeraden door Ernst en Ron:
  – Hydroxychloroquine
  – Chloroquine
  – Zink-picolenaat
  – Ivermectine
  – Favipiravir

  Mijn aanbeveling is om zo min mogelijk aandacht te besteden aan 1, 2 en 3. Wie onverhoopt ziek wordt van het coronavirus doet er goed aan zo snel mogelijk reguliere medici in te schakelen. Neem alleen voorgeschreven medicijnen en lees vóór het gebruik de bijsluiter zorgvuldig door. Vraag daarna eventueel raad bij de apotheek of de arts. Als het medicijn niet goed werkt, raadpleeg dan de arts.

 • ron

  “maar geen mens die haar verdraagt”
  “nee geen mens die haar verdraagt”

  Wat een treffende tekst van Ernst Jansz! Zijn mensen zo angstig gemaakt dat zij de waarheid niet meer kunnen verdragen?

  Ernst Jansz heeft op alle punten gelijk volgens mij. Oké, technisch gezien is Covid-19 geen griepepidemie want Sars-cov-2 is een corona-virus en geen influenza. Maar de vergelijking snijdt wel degelijk hout en zelfs Jaap van Dissel maakt die vergelijking. Kijk maar eens op pagina 9 van de recente presentatie in de link hieronder. Ook daar blijkt dat de griepepidemie meer slachtoffers maakt dan Covid-19. Die laatste is korter en heftiger met uiteindelijk minder oversterfte volgens het plaatje daar.

  En inderdaad, de epidemie lijkt zo goed als voorbij. Gewoon omdat het seizoen voor het verkoudheidsvirus voorbij is. Of omdat het een zwakker virus is dat zichzelf stuk muteert. Dat laatste is wat Nobelprijs-winnaar en gerenommeerd viroloog Luc Montagnier voorspelde. “La nature élimine les corps étrangers du génome du coronavirus” zei hij begin april. Rien kan het vast voor ons vertalen. Het genoom dat in januari werd gepubliceerd lijkt onnatuurlijk en zou virus alleen al daarom snel aan potentie verliezen.

  Montagnier was overigens niet de enige die onnatuurlijke eigenschappen bij dit virus ontdekte. Uit het hieronder aangehaalde onderzoek: “This furin-like cleavage site, is supposed to be cleaved during virus egress (Mille and Whittaker, 2014) for S-protein “priming” and may provide a gain-of-function to the 2019-nCoV for efficient spreading in the human population compared to other lineage b betacoronaviruses.”

  Gain-of-Function is wat viroloog Ron Fouchier in de problemen bracht en ik zag hem laatst in een Tegenlicht-aflevering vertellen daarover. Omdat het versterken en bewapenen van een virus zo gevaarlijk is werd daarop in de V.S. een onderzoekspauze ingelast. Maar GoF-onderzoek uitgevoerd in China kon wel worden gefinancierd door de Amerikaanse overheid. Het onderzoek hieronder (DOI: 10.1371/journal.ppat.1006698) met een NIAID grant van 3,75 miljoen. Het NIAID is het National Institute of Allergy and Infectious Diseases waarvan dokter Tony Fauci al sinds 1984 de directeur is.

  Dat Fauci en Montagnier oude bekenden zijn van elkaar legt Dr. Mikovits uitgebreid uit in haar boek. Begin jaren tachtig was zij de junior laborant in het lab dat de isolatie van HIV door Montagnier moest verifiëren. Mikovits bevestigt de stelling van Ernst Jansz dat er nooit een werkzaam vaccin is gemaakt tegen RNA-virussen. Maar haar belangrijkste boodschap gaat over de risico’s van vaccins sinds die jaren tachtig en de decennialange onderdrukking van die informatie. In het bijzonder noemt ze ook de risico’s van het griepvaccin in het aanstaande najaar in de context van een “tweede golf”. Inmiddels is er door onze regering inderdaad een miljoenendeal gesloten voor een vaccin dat niet bestaat en waarvan geen risico-analyse is gemaakt. Evenmin is er een onderbouwing voor deze dure beslissing gegeven.

  Die vastbesloten en vooringenomen inzet op een vaccin is des te opmerkelijker nu er diverse effectieve therapieën zijn, met vaak zeer oude en goedkope geneesmiddelen waarvan het veiligheidsprofiel al heel lang bekend is. Het relatief zeer veilige middel hydroxychloroquine ligt plotseling enorm onder vuur. En het middel chloroquine werd door het RIVM opgekocht om uitsluitend in de ziekenhuizen beschikbaar te maken, zonder zink. Bij de eerstelijns zorg, waar patiënten nog voorspoedig en snel kunnen genezen met de combinatie HCQ-zink werd het verboden om toe te passen en zo patiënten te redden.

  Andere goedkope en effectieve middelen zijn: zink-picolenaat met als zink-ionofoor quercetine of groene-thee-extract. Zink in de cel verhindert dat het virus zich kan vermenigvuldigen zoals Ernst Jansz ook al onderbouwde. Die therapie dient daarom direct na een infectie te worden toegepast om meest effectief te zijn. Het picoline-zuur heeft zelfs al een antivirale werking van zichzelf en bovendien zijn de middelen vrij verkrijgbaar. Profylactisch toepassen kan ook, net als met het middel hydroxychloroquine. Nog zo’n oud middel is ivermectine. Dat wordt sinds 1977 gratis verstrekt in Afrika tegen rivierblindheid. In Bolivia wordt het nu ook uitgedeeld, tegen Covid-19. Schoolkinderen met hardnekkige hoofdluis krijgen het hier van de huisarts. In Haarlem staat de fabriek en Covid-19-patiënten kunnen er binnen enkele dagen mee genezen zo tonen onderzoeken aan. Als laatste is er nog favipiravir, net als ivermectine een middel uit Japan. Maar helaas zijn er nu te weinig Covid-19-patiënen meer over om een RCT-onderzoek mee te starten dat de wereld zou kunnen overtuigen (maar hoe ethisch is dat eigenlijk?). De patiënten die het namen genazen ook hiermee weer binnen enkele dagen.

  Dat nu een PCR-test wordt gebruikt voor diagnose is ook erg vreemd. Vanwege de beperkte betekenis kunnen PCR-testen hooguit ondersteunen bij het stellen van een diagnose. Een positieve test toont niet een infectie met het sars-cov-2-virus aan! De uitvinder (Kary Mullis, hij overleed vorig jaar) heeft er ook altijd op aangedrongen dat het niet voor medische diagnose kon worden gebruikt. Maar dat is precies wat er nu wel gebeurt en met gigantische consequenties! Recent Duits onderzoek in de link hieronder laat zien hoe onbetrouwbaar dit is. Bedenk dat PCR het RNA ook kan oppikken maanden nadat het virus heeft rondgewaard en allang is overwonnen.

  Dat het virus lijkt uitgedoofd was vorige maand al in het nieuws trouwens. Eerst een bericht op Reuters uit Italië en later zo’n zelfde verhaal uit de Verenigde Staten. “In reality, the virus clinically no longer exists in Italy,” said Alberto Zangrillo, the head of the San Raffaele Hospital in Milan in the northern region of Lombardy, which has borne the brunt of Italy’s coronavirus contagion.” En “Doctors at the University of Pittsburgh Medical Center say the coronavirus appears to be becoming less potent.”

  Je kunt de ellende die dit virus heeft gebracht inderdaad niet uitvlakken, dat ben ik met Wim eens. Het is een heel gemeen virus ook, maar gelukkig helemaal niet zo effectief. Het is zeer de vraag of het gerapporteerde aantal doden werkelijk klopt en inet schromelijk wordt overdreven. Kijk bijvoorbeeld eens naar de uitgevaardigde instructies van de WHO met daarin: “… select COVID-19, specified as suspected (the case has virus not confirmed) as underlying cause of death.” Er wordt een vreemde druk uitgeoefend door de WHO om bij voorkeur Covid-19 als doodsoorzaak te registreren. Waarom?

  Het is terecht dat Ernst Jansz zich afvraagt wat deze mensen bezielt en ik denk dat ik a.s. zondag eens naar hem ga luisteren. Misschien kan ik wel even ouderwets handen schudden met hem. 😮

  De gewenste onderbouwing:

  3e alinea: Technische briefing
  https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/presentatie_technische_briefing_-_4_juni_2020_-_jaap_van_dissel.pdf

  4e alinea: Luc Montagnier
  https://www.pourquoidocteur.fr/Articles/Question-d-actu/32184-EXCLUSIF-Pour-Pr-Montagnier-SARS-CoV-2-serait-virus-manipule-Chinois-l-ADN-de-VIH-podcast
  https://www.youtube.com/watch?v=durcHyxpFT4

  5e alinea: onnatuurlijke eigenschappen
  https://doi.org/10.1016/j.antiviral.2020.104742

  6e alinea: GoF-onderzoek
  https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2013:8527
  https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1006698
  https://www.nature.com/articles/nm.3985

  7e alinea: Dr. Judy Mikovits
  https://www.skyhorsepublishing.com/9781510752245/plague-of-corruption/
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/05/03/is-the-new-coronavirus-created-in-a-lab.aspx
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X19313647

  8e alinea: HCQ
  https://wattsupwiththat.com/2020/05/02/pseudo-science-behind-the-assault-on-hydroxychloroquine/
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31324-6/fulltext
  https://aapsonline.org/hcqsuit/

  9e alinea: beschikbare antivirale middelen
  zinkpicolenaat plus zink-ionofoor:
  https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371%2Fjournal.ppat.1001176
  https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0014480078900771
  https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf5014633

  ivermectine:
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011
  https://www.wionews.com/south-asia/bangladesh-doctors-claim-to-have-found-effective-drug-combination-to-cure-covid-19-patients-299247
  https://www.nytimes.com/reuters/2020/05/19/world/americas/19reuters-health-coronavirus-bolivia-drug.html
  https://www.newsmax.com/us/ivermectin-drug-virus/2020/05/22/id/968688/
  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.06.06.20124461v1

  favipiravir:
  https://www.dailysabah.com/life/health/japanese-drug-favipiravir-proving-effective-against-covid-19-in-as-little-as-4-days
  https://english.kyodonews.net/news/2020/06/c7156bc08303-urgent-fujifilm-to-continue-avigan-coronavirus-clinical-tests-into-july.html

  10e alinea: PCR-onderzoek
  https://www.instand-ev.de/System/rv-files/340%20DE%20SARS-CoV-2%20Genom%20April%202020%2020200502j.pdf

  11e alinea: virus-potentie
  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-italy-virus-idUSKBN2370OQ
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8390849/University-Pittsburgh-doctors-say-coronavirus-appears-declining-potency.html

 • Clau

  Covid-19 PCR test : Kary Mullis (de uitvinder van die PCR polymerase chain reaction wat je DNA verzoceelvoudigd, razendsnel) ) zei altijd (is net een half jaar dood) : These tests detect genetic sequences of viruses bit NOT viruses THEMSELVES ! zoek maar op. Hij was ook heel erg tegen “HIV” “vaststellen”. Hij was er van overtuigd dat HIV niet de oorzaak is van Aids. Enz

 • Clau

  Ernst Jansz!!! Ik was vroeger verliefd op je in de jaren 80 en nu begint t wéér te kriebelen! Van Trots van Geluk van, van, …….oh echt ik zit hier te janken! Ik hoop dat IEDEREEN dit leest hierboven!. En zeg ze straks ook dat de uitvinder van de Covid-19 slijmtest (PCR test) altijd heeft gezegd dat je NOOIT een vrij Virus detecteren met die test om een ziekte te diagnosticeren! Kary Mullis heet hij. Nobelprijs winnaar ivm die PCR test (polymerase chain reaction) , hele coole surfdude ook. Die test legt wel heel goed je DNA vast en je kunt er mensen mee klonen las ik op Wikipedia. “The test can detect genetic viruses, but not viruses themselfs” , schreef Kary Mullis himself. Ik las afgelopen week dat er 80.000 mensen positief getest waren in Qatar. 10 dood. Echt die test moeten ze verbieden! Gewoon een serologische test en laten ze die PCR-test positieven met terugwerkende kracht maar schrappen. RIVM drukt er ook achteraf wel wat besmette mensen bij op, dan kunnen ze er nu mooi wat af halen.
  En stoppen met deze http://www.viruswaanzin.nl

  Als je nog antwoorden zoekt ik heb er vele in de aanbieding!

  Ik klop wél aan met de Waarheid , zeker 3 per dag licht ik de sluiers op, dat is mijn doel. Ik ga ook naar politiekantoren, Stadskantoren, praat met managers van winkels, heb 800 stuks van de Vrije Krant Vrijheid verdeeld en 300 rondgebracht en dag in dag uit zet ik mij in en met mij vele vele anderen Ernst! 🕊❤️

  • Parcifal Dooms

   Geweldig dat je dat gedaan hebt! 😉 Je hebt mensen doen wakker schudden. Van een vriend kreeg ik edities van ‘Gezond Verstand’. Daar ben ik veel bij gebaat geweest. Hij heeft mij dingen doen inzien en getoond minstens een paar maal per week. Hij was de enigste die mij binnenkort in 2020! MvG een bewuste jaren’80-jongen (vd basisschooltijd)

 • Wim

  Vanavond 18-6 bij Beau om 21.30 uur op RTL 4 is Ernst Jansz te gast naar aanleiding van zijn recente Facebook bericht over het Nederlandse Coronabeleid.

 • Er is nog een ander gevaarlijk probleem van de gehele situatie. Mensen weten nog niet dat er nog nooit een virus is gezien. DE gekochte ‘wetenschap’ bekijkt exosomes en denkt dat het virussen zijn. regels voor het bewijzen van een virus zijn echter nooit nageleefd. Voor meer informatie kijk aub deze video.
  Het is met name zeer urgent omdat straks miljoenen mensen dood ziek worden van 5gstraling. iets waar gek genoeg dus niet meer over gepraat mag worden en 30.000 wetenschappelijke onderzoeken van aantonen dat het gevaarlijk is en b.v. longemboly kan veroorzaken. (bloedstollend) volgens Barrie Trower kunnen er 750 verschillende ziekten ontstaan door frequenties en ook de chemische mRNA die ons DNA gaat vervangen kan met5g worden bestuurd. Kortom, het is van het grootste belang dat we kennis opdoen en video’s beluisteren met echte wetenschap. DEze zijn nog heeel erg zeldzaam omdat bijna alle wetenschappers zijn gekocht. er staat las ik ergens, nog steeds 100.000 euro klaar voor iemand die een virus kan bewijzen. zie https://www.youtube.com/watch?v=CNo9lIQkzkI en https://www.youtube.com/watch?v=zdpvNRrOftg&t=473s en https://www.youtube.com/watch?v=feO9FiJ7tZo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1GhJaKkAd2HjzOr6qz_-fmN3O8nwJl4tQKMjd23ekhM229d4xFuzdFg88

 • “de naakte waarheid strompelt voort” 🙂

  Ik kwam dit verhaal tegen op Facebook omdat ik een grote fan ben van Ernst Jansz.

  Zijn verhaal is hier gecopieerd omdat het nodig is dat we ook een goed onderbouwd tegengeluid horen over hoe we de Corona ellende gaan afronden.om weer verder te kunnen gaan met ons leven.

  Natuurlijk ben ik het niet overal met hem eens, want wereldwijd meer dan 400.000 doden en een veelvoud aan ernstig zieken mag je niet zomaar uitvlakken, vind ik.

  • Rien Valk

   Goed Wim om het hier ook onder de aandacht te brengen!
   Het eerste wat in mij op kwam na lezing, was de reguliere medische zorg die door de Corona uitbraak nagenoeg tot stilstand kwam. Waardoor mensen diagnoses en behandelingen misten die levens reddend of -verlengend zijn. Onze medici hebben hiervoor ook al gewaarschuwd. Dat risico lopen we opnieuw bij een tweede golf als we niet zorgvuldig zijn. Daar lees ik helaas niks over.
   De vergelijking met eerdere griepepidemieën is onterecht lijkt mij, toen waren er geen triage tenten en kon de normale zorg wel doorgang vinden.

   De tijd zal leren welke landen het het beste hebben aangepakt, onze regering heeft het nu naar beste kunnen gedaan. We lopen wel het risico dat de eigen verantwoordelijk te weinig mee gewogen wordt en er teveel achter de voordeur gecontroleerd gaat worden. In dat opzicht voel ik meer voor de Zweedse benadering. Het garagebedrijf wat “overvallen” werd is een voorbeeld van hoe het niet moet.

   Ik hoop dan ook dat die per 1 juli voorgenomen wet er niet doorheen komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *