Functie opgeofferd aan design?

Nou kom ik niet zo vaak in de stad maar rond de cadeautjestijd is dat toch een ietsje meer. Zo liep ik over de markt richting van Pierre om daar in de boeken te gaan snuffelen toen ik dit design, of is het kunst, tegenkwam. Het staat er vast al wat langer maar omdat de armaturen nu ook branden viel het me ineens op. Als oud Philips lichtfotograaf deed het me toch een heel klein beetje pijn aan de ogen om op deze manier lantarenpalen vervormt te zien tot een hart wat Tessa Koot van Roundabout design creëerde. Vooral de verblindende stand van de armaturen zal ook bij menig verlichtingsdeskundige een brede frons in het voorhoofd veroorzaken, toch?

Design in ons stadshart – Foto: Rien Valk

Misschien valt er nog iets aan te verbeteren als we de (sox?)armaturen vullen met zacht led licht wat langzaam van kleur veranderd in plaats van de PLL lampen die er volgens mij nu in zitten. In de onderstaande stoelen in de Vrijstraat kunnen die wijzigingen dan nog even overdacht worden.

Even de gedachten laten gaan – Foto: Rien Valk

Misschien hebben onze verlichtingsdeskundigen nog tips voor een geschikter armatuur, zou bolvormig een idee zijn?

2 reacties

  • Als ik langs dit soort kunst loop, dan word ik toch altijd weer een beetje blij en loop met een grote grijns verder.
    Als het kan, dan graag meer van dit soort straatmeubilair in de stad!

    • Rien Valk

      Ik hoop nog op meer foto’s van geinig of bijzonder straat meubilair uit de regio. Nu nagenoeg iedereen een mobieltje heeft moet het vangen van dit soort beelden geen probleem meer te zijn, of zijn er nog telefoonbezitters onder onze lezers die hun mobiel thuis laten? Voor wie niet weet hoe die beelden hier te plaatsen, de DSE redactie helpt met alle plezier!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *