G1000Eindhoven, worden onze inwoners gehoord?

Vandaag stond de volgende kop in het ED; Burgers worden niet gehoord. De G1000 communicatie werkgroep vraagt aan de politiek: PvdA, D66, VVD, SP, Ouderen Appel Eindhoven, CDA, GroenLinks, Leefbaar Eindhoven, Brede Beweging Linksom, Lijst Pim Fortuyn, Gristen Unie Eindhoven, om antwoorden op de volgende vragen:

– Wat zijn de ideeën en oplossingen van de Eindhovense partijen over het verbeteren van de communicatie tussen de gemeente en haar inwoners vice versa?

– Hoe denken zij de inwoners beter te betrekken bij de verkeersplannen, verkeersveiligheid en doorstroming in Eindhoven?

– Is er een totaalplan voor de sociale cohesie in Eindhoven, hoe kunnen we elkaar helpen? Bekijk ook de bijdrage over een langer leven op deze site: Prioriteit 1 voor gemeenteraden: welzijn van de bewoners

– Hoe wordt er gedacht over het vernieuwen van de democratie?

De G1000Eindhoven is na de grote bijeenkomst van 25 juni 2016 actief gebleven met de werkgroepen communicatie, verkeersveiligheid en samen redzaamheid. Betrokken Eindhovenaren kunnen nog altijd via g1000eindhoven.nl/resultaten een onderwerp kiezen en daarmee zelf aan de slag gaan!

4 reacties

 • Johan

  Ik lees hierboven dat niet alle politieke partijen genoemd worden en weet uit ervaring dat ook niet alle partijen uitgenodigd zijn.
  Wij hebben als een van de speerpunten burgerparticipatie en -inbreng. Helaas is het nog niet mogelijk ons programma naar buiten te brengen daar onze leden dit goed dienen te keuren. Binnenkort willen wij graag op deze vraag antwoorden.

  • gkehv

   Welke partij(en) mis je dan nog in het overzicht? We lezen hier graag jullie antwoorden als het programma is goedgekeurd.

 • gkehv

  We hebben de eerste reacties al gelezen maar helaas alleen op Facebook. Bij deze nog eens een extra uitnodiging aan alle betrokken Eindhovense politici, inwoners en medewerkers van de gemeente, laat hier op onze Digitale Stad Eindhoven van je horen en lezen op weg naar een betere, mooiere, socialere stad waar de komende verkiezingen een bijdrage aan kunnen leveren. Iedere stem telt laten we niet aan de kant blijven staan lees wat Bob Leenhouwers er hier over schreef: https://www.dse.nl/gemeenteraadsverkiezingen-tja/

 • Wim Hendriksen

  Je stelt een vraag aan “de politiek”. Wie voelt zich dan aangesproken? Dat zijn altijd die anderen.
  Dus als ge er een naam bij zet dan krijgen we misschien antwoord.
  Voorstel: de burgemeester Of de afdeling communicatie van de gemeente Of het ED Of DSEnieuws?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *