Gebiedskader Schellenskwartier

Na enkele jaren projectontwikkelen van het Schellensterrein heeft de eigenaar de handdoek in de ring gegooid en het geheel verkocht aan een andere projectontwikkelaar. Ondertussen is de gemeente gestart met een groter plan inclusief het gebied rond het Schellensterrein, dus alles tussen Dommel, Vestdijk, Geldropseweg en Stratumsedijk. Dat gebied heet nu ‘Schellenskwartier’.

Van dat plan is nu een voorlopige versie gepubliceerd, het Gebiedskader Schellenskwartier. Je ziet dat de gemeente geleerd heeft van de andere plannen en nu probeert het beter te doen door alle zaken waar burgers mee naar de Raad van State renden vantevoren netjes te adresseren. Overal is aan gedacht: parkeren, verkeer, groen, bezonning, historie, noem maar op. Het proces ziet er zeer veelbelovend uit!

De eerste ideeën hoe het eruit moet gaan zien is te zien in onderstaande plaatjes die gestolen zijn uit het Gebiedskader Schellenskwartier.

 

Ongeveer vanaf het dak van het gemeentehuis ziet het er ongeveer zo uit. Vooraan de Dommel, links het Schellensgebouw met een fikse opbouw, rechts de Stratumsedijk met de bestaande bebouwing met een ‘suikerklontje’erbovenop. Restaurant Zarzo staat in het midden een beetje klein te wezen. Daar ligt ook de nieuwe voetgangersbrug over de Dommel. De hoge gebouwen mogen maximaal 105 meter hoog worden (XL)

 

Vanaf Jezus de Waaghals ziet het Schellenskwartier er zo uit. Rechtsonder de Dela aan de Vestdijk. Rechtsmidden het van Abbe. Midden boven Diagnostiek voor U, oeps, Entrée van Elzent.

Een reactie

  • Joost Verhoeks

    Interessant te zien dat de gemeente ons Complex Hoog Stratum nog steeds overal inzet als zijnde het voormalige Sportfondsenbad / later CKE.
    Alhoewel de appartementen in oktober 2020 opgeleverd zijn 😊
    De huidige hoogte in de massa volumes is hoogstens grofweg 70 meter. 105 is blijkbaar veel te duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *