Gebruikersbijeenkomst nieuwe homepage

Vol aandacht bij de uitleg van Wim – Foto: Rien Valk

Met een kleine doch geïnteresseerde groep is op dinsdag 10 oktober onze test homepage geïntroduceerd. Met op het einde van de presentatie een glaasje bubbelwijn. Voor wie de presentatie wil na lezen is ze te vinden via deze link: intro DSE homepage.pdf

Alle deelnemers een proost op de nieuwe test homepage – Foto: Rien Valk

Een toost op onze nieuwe test homepage met Nanna Wim en Rien – Foto: Gerrit Goosen

Een reactie

  • Bob

    Eén van de dingen die me van deze avond is bijgebleven is het principe van ‘less is more’. Waar het dan feitelijk om gaat is dat je met een iets geringer aantal beeldelementen een duidelijker/veelzeggender beeld schetst. In het geval van de nieuwe voorpagina is vooral sprake van een rustiger verschijning.

    Je kunt de regel ook omdraaien waardoor de stelling ‘more is less’ ontstaat. Dat is precies wat ik lastig vind als ik iets schrijf. Je wil een heel verhaal kwijt, maar het moet leesbaar, compact en kernachtig zijn. Hoe meer taal je gebruikt, hoe minder krachtig je boodschap.

    Helemaal leuk wordt het als je (lokale) politici vergelijkt aan de hand van beide stellingen. De ene heeft heel veel woorden nodig om niets te zeggen, de ander zegt iets met een handvol woorden. Wie in de Eindhovense politiek te lang van stof is mag de lezer zelf bedenken, maar de lokale volksvertegenwoordiger die ik juist waardeer om haar duidelijke en doelgerichte woordkeus is Karin Wagt van het CDA.

    Ik adviseer alle gemeenteraadsleden die na maart gaan doen waar mevrouw Wagt mee stopt, volk vertegenwoordigen, dan ook om alle beeld- en geluidsfragmenten van deze politica te bestuderen. Beter nog, het zou verplichte kost moeten zijn… net als een cursus boekhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *