Geld voor arme kinderen

Mevr. Kleinsma uit het vorige kabinet had geld beschikbaar gesteld voor kinderen uit armoedige gezinnen. Niet voor de ouders, nee, voor de kinderen. Om iets leuks te doen, een sinterklaasfeest., een uitje, kleding o.i.d. Eén van de televisiezenders was naar de gemeenten gegaan, die dat geld hadden gekregen en gevraagd of dat geld inderdaad naar die kinderen was gegaan. Tot mijn grote verbijstering was het geld bij de ene gemeente terecht gekomen in de pot Algemene Zaken, bij een andere gemeente moest er nog wat aan het straatbeeld worden gedaan, bij nog een andere gemeente vonden ze, dat er genoeg werd gedaan voor arme kinderen. Dus met andere woorden: geen cent is naar die kinderen gegaan. Ik vind dit een grote schande en ik vind dan ook dat dat geld weer teruggestort moet worden in de kas van de regering en op een andere manier naar het doel worden overgemaakt dan ze nu gedaan hebben. Dit is gestolen geld!!!!

 

2 reacties

  • bleenhouwers

    Inderdaad onbegrijpelijk, al verbaast het me niet. Bij veel gemeenten worden budgetten strak gehanteerd als het goed uitkomt en minder strak als het… goed uitkomt. Triest.

  • Rien Valk

    Schandalig! Ik had begrepen dat het juist bedoeld was om die kinderen mee te kunnen laten doen op school met een fatsoenlijke laptop tablet of mobieltje. Maar soms is kleding nog belangrijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *