Gemeente biedt gratis parkeren, gratis deelfiets én busticket aan

De gemeente Eindhoven doet haar best om de binnenstad bereikbaar te houden ondanks alle ombouwwerkzaamheden aan de Vestdijk
Vanaf dit weekend kun je je weg vanaf de tijdelijke P+R (parkeren en rijden) Eindhoven Zuid duurzaam vervolgen, met de fiets! De gemeente biedt op deze locatie gratis parkeren aan en bij het inrijden kregen bezoekers al een gratis busticket uitgedeeld voor maximaal 5 personen. Vanaf nu kun je dus ook gratis de fiets pakken.

Wethouder LIst met de deelfiets

Wat moet je doen?
Download de FlickBike app en activeer de QR-code die je ontvangt van de gastheer bij de parkeergarage. Scan de fiets met behulp van de app en daar ga je! Ideaal voor mensen die meer van Eindhoven willen zien of bijvoorbeeld de verschillende Dutch Design Week locaties willen bezoeken. Heb je geen energie om terug te fietsen? Parkeer je fiets dan op het Stadhuisplein in de ‘parkeerzone’ van FlickBikes, meld je fiets af en neem de bus terug.
Monique List, wethouder mobiliteit, is blij met de komst van de FlickBikes: “Eindhoven groeit en krijgt steeds meer bezoekers van buiten de stad. Dat is mooi. Maar als iedereen met de auto naar het centrum gaat, gaat dit ten koste van de leefbaarheid. Daarom willen we mensen stimuleren de auto te parkeren in een P&R en verder te reizen met het openbaar vervoer. Ook deze gratis deelfietsen zijn een perfect alternatief. Zo houden we het centrum van de stad bereikbaar én prettig om in te verblijven.”

Waarom biedt de gemeente een gratis P+R aan?
Op 3 september is er gestart met de herinrichting van de Vestdijk, gelegen in het centrum. De tijdelijke P+R locatie is één van de maatregelen om de binnenstad goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden. Gemeente Eindhoven werkt met de herinrichting aan een gezond en aantrekkelijk centrum. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte en er wordt in openbaar vervoer geïnvesteerd. Tegelijkertijd zorgt de gemeente ervoor dat de stad per auto, bus of fiets goed bereikbaar blijft.

Adres en openingstijden
De parkeergarage is gelegen aan de Theo Koomenlaan 3 in Eindhoven. De tijdelijke P+R Eindhoven Zuid is geopend op zaterdag tussen 10.00 – 16.00 uur en op zondag tussen 11.30 – 16.00 uur. Uitrijden kan tot 0.30 uur. Ook tijdens enkele bijzondere dagen, zoals de Dutch Design Week en GLOW, is de P+R geopend. Vooralsnog tot en met december 2018. Kijk voor extra openingsdagen en meer informatie over parkeren in Eindhoven op thisiseindhoven.nl/parkeren.

Nu maar hopen dat deze maatregelen voldoende zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *