“Gewoon Eindhoven” en een nieuw Brainport..

27 oktober 2021 gebeurde het. Eindhoven is een nieuwe politieke partij rijker; gewoon Eindhoven.
Rijker gaan een aantal mensen hiervan worden. Ik heb het er dan niet over dat deze, drie nieuwe raadsleden hier rijker van worden. Nee, dat hoeft niet meer. Zij hebben hun geld de afgelopen decennia creatief verdiend.

Ik heb het over dat er in de nieuwe Gemeenteraad meer open vragen gaan worden gesteld. Meer politieke – en maatschappelijke discussie/reuring gaat ontstaan. Het gaat echt knetteren. Alles dat de afgelopen jaren compleet heeft ontbroken, gaat om verschillende redenen gebeuren.

De brede politieke as van de heersende rite, en die loopt in Eindhoven over een heel brede laag, stille partijen, gaat kapot gemaakt worden. Hoe kapot dan? Partijen uit deze as gaan zetels verliezen.

Welke partijen gaan dan zetels verliezen, winnen?

Ik zal ze voor u opnoemen en gelijk het aantal zetels noemen dat ze maximaal gaan halen.

De PvdA heeft nu 6 zetels. Na de verkiezingen in maart 2022 houdt deze partij maximaal 3 zetels over.

D66 heeft nu 5 zetels. Na de verkiezingen in maart 2022 houdt deze partij 2 zetels over.

De VVD heeft nu 7 zetels. Na de verkiezingen in maart 2022 houdt deze partij 5 zetels over, of men moet de Joker kaart inzetten, en een nieuwe tijdelijke hippe VVD burgemeester neerzetten die Jorritsma gaat waarnemen… Want Jorritsma loopt zich warm voor een functie buiten Brainport..

Het CDA heeft nu 6 zetels en houdt na de verkiezingen in maart 2022 maximaal 4 zetels over.

Groen Links heeft nu 7 zetels. Na de verkiezingen in maart 2022 daalt deze partij, die geen groen imago heeft, naar maximaal 3 zetels.

De SP heeft nu 2 zetels. Deze partij gaat mogelijk verdwijnen uit de gemeenteraad, 0 zetels. Ze moet vrezen voor haar voortbestaan.

50Plus heeft nu 2 zetels. Na de verkiezingen in maart heeft deze partij nog 1 tot 2 zetels.

De Christen Unie heeft nu 1 zetel. Zij heeft de afgelopen 4 jaar onvoldoende rechtvaardige oppositie kracht getoond en moet nu vrezen voor haar voortbestaan. Vrezen is echter een onderdeel waarin Christenen goed gedijen, dus die ene zetel kan men ook behouden door er hard voor te werken (..).

Leefbaar Eindhoven heeft nu 2 zetels en verdampt naar 0 zetels, want zij heft zichzelf op.

DENK heeft nu 1 zetel. Deze partij gaat na de uitslag in 2022 door met 2 of 3 zetels.

Het Ouderen Appèl Eindhoven heeft nu 4 zetels. Na de verkiezingen in maart 2022 heeft deze partij 5 of zelfs 6 zetels weten te bemachtigen.

Lijst Pim Fortuyn Eindhoven heeft nu 2 zetels. Na de verkiezingen in maart 2022 heeft deze partij 3 of zo mogelijk 4 zetels weten te behalen. Dat is de winst die zij boekt doordat deze partij stelselmatig als ‘gekke -, te negeren partij’ is weg gezet.

De Piraten Partij heeft nu 0 zetels. Zij weet na de verkiezingen van maart 2022 1 zetel te behalen.

De Partij voor de Dieren doet nog niet mee nu in de raad. Na de verkiezingen behaalt deze partij 3 tot 4 zetels.

Dan gaat ook VOLT mee doen, die nu niet in de Raad zit. Deze partij gaat 5 tot 7 zetels halen. De huidige partijleider van VOLT in de 2e Kamer komt uit Eindhoven, dus dat gaat als een magneet werken..

Gewoon Eindhoven heeft nu 1 zetel en na de verkiezingen van maart 2022 heeft deze partij 3 zetels.

Wat betekent dit allemaal?
Voorlopig betekent het nog niets. De komende maanden kabbelen we nog rustig door, maar ik zeg u; Lees de cijfers achter de cijfers van waar deze Gemeente op dit moment staat. Kijk naar al het onderhoud dat wordt uitgesteld. Kijk hoe er bezuinigd is op allerlei voorzieningen Het is te weinig geweest, maar dat is u nog niet verteld… U wilt als politieke partij niet moeten gaan regeren. Daarom vinden de meeste huidige partijen het niet zo erg als zij de komende tijd gaan verliezen. Regeren vanuit de oppositie. Dit kan in gewoon Eindhoven.

9 reacties

 • Annemarie

  Als ik naar het politieke klimaat kijk, zowel landelijk als lokaal, krijg ik het gevoel dat ik naar ouders kijk in een vechtscheiding. Allemaal met hun eigen standpunten die zij er door willen drukken.
  Wat dat betreft zou meer gelijkwaardige samenwerking en één lijn het vertrouwen in de politiek goed doen. Minder vastroesten aan je eigen hokje. Meer: er is dit probleem, hoe gaan we dat samen aanpakken?
  Wat dat betreft is allemaal verschillende partijen niet bepaald bevorderend voor samen een stad of land kunnen besturen.

 • H. Rooijakkers

  De wens is de vader van de gedachte.

 • M Vd Klashorst

  Gewoon Eindhoven heeft mij iets te veel banden met het WEF. Dit laten ze zien in hun programma en zijn daar nog trots op ook.
  Onderdrukken van mensen zal dan ook in hun programma voor gaan komen.
  Net als het afnemen van alles wat mensen hebben opgebouwd. “You Will Own Nothing And Be Happy”
  Lokaal stemmen op deze partij gaat niet gebeuren.

 • De groene 🐉 is Marry Ann
  En dan hebben we nog de informele partij Hart voor Eindhoven

 • Jozef van Kessel

  ‘Gewoon-Eindhoven’ staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het 3e bestuurslid is H. van Zijl, die jarenlang raadslid van GroenLinks was in de Eindhovense gemeenteraad. Hoe geloofwaardig is dat?
  De groene draak zelf is berucht vanwege haar sluiting van de openbare bibliotheek in Eindhoven. Iets wat geen enkel verkiezingsprogramma ooit had beloofd. Politieke partijen en colleges trekken zich niks aan van verkiezingsprogramma’s. Ze kiezen eerst hun lijsttrekker, die wordt wethouder (hopen ze), en daarna pas het programma. Je moet de kiezers toch wat voorspiegelen.
  Van die dj die lijstttrekker bij ‘Gewoon-Eindhoven’ wil worden, heb ik nog nooit gehoord. Maar wie ben ik?

  Na ‘leefbaar Eindhoven’ wordt dit dus de nieuwe populistische partij in de stad. Naast LPF en Ouderen Appèl Eindhoven. Het O.A.E. wil zijn aanduiding op de kandidatenlijst aanvullen met ‘Hart voor Eindhoven’. Omdat ze wil meeliften met het succes van Hart voor Den Haag. De Mos heeft het landelijk nog geprobeerd met Code Oranje. Hoe moet zich, samen met zijn collega, nog voor Justitie verantwoorden. Van der Plas verdedigt hem, ooit lijsttrekker voor de niet-stemmers. Nihilisme doet het goed, niet alleen in de advocatuur (Wilders).

  De Piratenpartij wordt dan aangevoerd door Van der Voort, ooit raadslid voor de SP. Deed ook al mee aan Code Oranje.

  Waar hebben al die kandidaat raadsleden toch hun politieke ethiek en moraal gelaten? Ze kennen die woorden niet eens, dunkt me

 • Wim

  Dus we krijgen een stuk of 10 partijen met een paar zetels. Dus er is op de ‘normale’ manier geen coalitie te vormen. Dat is niet de schuld van die partijen maar van ons stemmers die net zo breed stemmen als we zelf zijn.
  Misschien is dit de oplossing?
  https://dse.nl/weg-met-de-politieke-partijen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *