Gezien in het Munt theater Narnia de musical

Peter Susan Edmund en Lucy – Foto: Rien Valk

Zondag met onze kleinzoon naar de première van Narnia geweest uitgevoerd door Stichting Theater in Leven. Behalve de musical was ook de reis door de sneeuw naar het Munt theater in Weert een heel avontuur, waarbij de auto vooral in de eerste paar bochten niet de gewenste richting uitgleed. Gelukkig was er intussen besloten om de aanvang van de musical een half uur uit te stellen en hebben we het nog net op tijd gehaald.

Bewaker de leeuw en de ijskoningin – Foto Rien Valk

Voor mij was het Narnia verhaal wat tijdens de tweede wereld oorlog speelt nog nieuw maar veel mensen zullen het boek en de verschillende uitvoeringen wel kennen. Mijn kleinzoon heeft de hele voorstelling ademloos gevolgd en bleef daarbij rustig op zijn stoel zitten, dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Zelf heb ik me ook kostelijk geamuseerd met de avonturen van Peter, Susan, Edmond en Lucy om het nog maar niet over een waggelende bever en een brullende leeuw of ijskoningin te hebben. De hele cast van jong tot oud speelde, zong en danste vol enthousiasme. Kortom een aanrader om deze voorstelling samen met de kinderen de komende maand te bezoeken. Dat kan nog 17/12 in Uden, 22/12 in Waalwijk, 23/12 in Venray en voor ons nog dichterbij op 24/12 in Veldhoven.

Dansen en zingend met Aslan – Foto: Rien Valk

Jenneke Wouters en Siep Glastra van Loon, die de regie hadden, hebben er iets heel moois van gemaakt zeker als je bedenkt dat we hier met amateurspelers te maken hebben waarvan er enkele wel koor ervaring hebben. Met hun musical school ‘Music All Around’ uit Asten die Jenneke in 2006 startte hebben ze al menig kind en tiener geholpen hun eerste schreden op het creatieve theater pad te zetten. Ook in Eindhoven hebben Jenneke en Siep het projectkoor werk in uitvoering uit Tongelre met hun regie geholpen om ín 2016 in pand P zes uitverkochte voorstellingen neer te zetten.

De konijnen speelde hun rol geweldig ondanks een afzakkende broek – Foto: Rien Valk

Het dans plezier spatte er vanaf – Foto: Rien Valk

Hier op DSE lezen we graag jullie reacties als je ook naar Narnia in onze regio bent geweest.

De ijskoningin is verslagen – Foto: Rien Valk

11 reacties

 • Lau Kanen

  De voorstelling heb ik niet gezien, maar wat een fantastisch mooie reportage! De schrijver van Narnia, Clive Staples Lewis (1898-1963) was een buitengewoon interessante man, de moeite waard om even te googelen en nog meer de moeite waard om te lezen. Opgegroeid met een atheïstische levensvisie kwam hij door eigen kritisch onderzoek tot het (anglicaanse) christendom. Hij was a) hoogleraar Middeleeuwse en Renaissance letterkunde in Cambridge, b) tijdens en kort na de Tweede Wereldoorlog bekend radiospreker (over morele en godsdienstige vraagstukken) en c) schrijver van vele vernuftige en fantasierijke boeken – o.a. met een science fiction-inslag – voor volwassenen. Zijn kinderboeken, geboren uit dezelfde inspiratie, zijn in gehele oeuvre slechts bijzaak; maar desondanks erg boeiend, zoals ook weer blijkt uit de hier besproken voorstelling

  • Rien Valk

   Bedankt voor het compliment Lau. Je kunt het met de kleinkinderen ook nog op 24 december bij jou in de Veldhovense Schalm bezoeken.

   Narnia Foto: Rien Valk
   Een stukje knippen uit de haren van de Leeuw Foto: Rien Valk

 • Simone Zeelen

  Kende het verhaal niet, maar genoten en geboeid van af het allereerste moment. Heb al verschillende voorstellingen van Musical all Around gezien maar zie ze groeien en dit was geweldig. Mijn dochter Rachel speelde in het ensemble en direct 2x de ijsheks, trots op haar maar eigenlijk op de gehele cast. Jenneke en Siep zoals ik gister al zei, jullie hebben jezelf overtroffen

 • Henk van den Brule

  Vanaf begin tot einde geweldig genoten. Vooral van mijn twee meespelende kleinzoons maar ook van de rest van de cast! Wat een hoog niveau !!

  • Rien Valk

   Bedankt voor je reactie Henk, wat speelden jouw kleinzoons? Heel misschien heb ik nog een foto waar ze opstaan.

   • Henk van den Brule

    Luc speelde Edmond en Tim was dwerg,konijn,schildknaap en een kind.

   • Desiree van de Wiel

    Mijn zoons speelden meneer Bever en de bewaker van Aslan. Die had je al heel mooi hier op de foto staan. Mocht je er nog hebben dan houd ik me aanbevolen

 • Patricia Krol

  Het was fantastisch! Mijn dochter speelt er ook in mee. Ik wist van te voren niet wat ik kon verwachten maar wat een professionele productie. Echt de moeite waard om te gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *