Glow Eindhoven 2023 een terugblik

Het spektakel stuk op het Wilhelminaplein waar klassieke figuren bewegend popliedjes zongen was heel geslaagd. Onderaan is er een video van te zien. Verder was het deels een herhaling van zetten waar de trouwe “verwende” bezoekers het deels wel mee eens zullen zijn? Ik heb het al vaker geschreven wanneer wordt een markant Eindhovens gebouw eens mooi uitgelicht tijdens Glow, in plaats van er op te projecteren.Het vakmanschap daarvoor hebben we toch nog steeds in huis bij Signify of is dat ook weg bezuinigt?

foto: Rien Valk

Historische figuren tot leven gebracht – foto: Rien Valk

 

De lichttoren als waterval – foto: Rien Valk

De Emmasingel als oerwoud – foto Rien Valk

Eye of the Storm – foto: Rien Valk

Bloesem – foto: Rien Valk

Bij de Catharinakerk kwamen we de halve “bollen” tegen waar je buiten en toch binnen kunt dineren, je zit wel een beetje te kijk voor alle voorbijgangers ­čÖé

Zou het hierin warm genoeg zijn? – foto: Rien Valk

De vrachtwagens op het Stadhuisplein – foto: Rikie Hoek

Statiegeld – foto: Rikie Hoek

Was het hier niet een beetje “zondig” rood? foto: Rien Valk

Heel veel wens kaarsjes in de kerk – foto: Rien Valk

Voor wie de “historie” wil zien zingen kan via You Tube terug kijken naar de video die Arno Lucas er van maakte.

Een reactie

  • Frans

    Helaas, glow 2023. Ik vond het een aanfluiting. Ik heb dezelfde vraag als de schrijver van het bovenstaand artikel. Wanneer wordt er een markant eindhovens gebouw uitgelicht en niet gebruikt als gewoon een muur om iets op te projecteren. Op het Wilhelminaplein was exact dat het geval, terug te zien aan de foto’s. Vroeger (ik lijk wel een ouwe lul!) was het de standaard om iets met het gebouw te doen, de verdiepingen golfden of 1 apartemente werd eruit geschoven. Man, man, man, prachtig zoals er met het kunststuk op het gemeentehuis werd gespeeld. Het vloog zelfs weg!

    Tegenwoordig wordt de Glow bezoeker getracteerd met onderdelen van de DAF (tja ik ben een ouwe lul, Paccard Parts wil er niet in bij mij). Ik vind reclame kijken zonde van mijn tijd, dus ik heb niet zo heel lang op het stadhuisplein gestaan zoals u kunt begrijpen. Ook worden de bezoekers lastig gevallen door proppers die jou het liefst het terras op zouden willen duwen om daar een drankje of een hapje te nemen (ongetwijfeld voor de hoofdprijs). Was voor mij de eerste keer, Voorlopig ook de laatste keer.

    Ik snap ook niet waarom dit evenement zo wordt opgehemeld terwijl het kwalitatief bijna niets meer heeft van wat het ioot is geweest. Ben ik echt de enige die nog iets kritisch durft te schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *