Goud voor een glimlach bij dementie.

Op 21 september 2021, Wereld Alzheimer Dag, wordt in het Parktheater Eindhoven voor de tweede keer door Arno Huibers – onze eigen Eindhovense clown – Arno’s GoudenClownsneusprijs uitgereikt door Stichting miMakkus, landelijk opleidingsinstituut voor zorgprofessionals. Deze landelijke prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of een organisatie met een creatief project dat resulteert in een glimlach in de zorg voor mensen met dementie of mensen met verstandelijke problematiek.

Eerste prijs: miMakker Antoinette van team Schrevenhaof (PG afdeling) van De Eghte – Zuyderland

Vorig jaar won voormalig Brabander van het jaar Teun Toebes vanwege zijn unieke humorvolle projecten bij diep demente mensen.
Ook dit jaar gaat de prijs naar een bijzonder initiatief, ditmaal voor het hele zorgteam Schrevenhaof op de psychogeriatrische afdeling van Zuyderland zorgcentrum de Egthe in Echt (Limburg).
Drie dagen per week stemt een heel team haar zorg volledig af op de subtiele clownsontmoetingen van een van hen tussen de mensen met diepe dementie. De rode neus zit niet op de neus maar hangt aan een handtasje als teken voor het aanwezige zorgpersoneel dat ‘miMakkusclown Mief’ (Antoinette Kruijk)’vrijgesteld is van alle zorgtaken. Zij is geheel aanwezig voor het contact met een glimlach tussen de mensen met dementie.

4e prijs winnaar Anke van Zwiers met POPcontact

De winnaar ontvangt een cheque van 750 euro en krijgt een symbolische gouden clownsneus opgezet door de Eindhovense mimeclown Arno Huibers.

Prijswinnaars van de overige drie prijzen zijn:
Tweede prijs: PuurDans.com, een uniek dansproject met interactie via dans, muziek, beweging en zang.
Derde prijs: Software ontwikkeling voor de belevenistafel van Stichting Proteion, zodat ook tijdens een lockdown digitaal ‘glimlach-contact’ met de bewoners mogelijk is.
Vierde prijs: POPcontact.nl met op herinneringen toegespitst poppenspel.

Parktheater Eindhoven / 21 september 2021 / Aanvang 19.30 uur

Voor het boek “Dementie met een glimlach” wat Arno Huibers schreef zie:
https://dse.nl/is-vreugdevol-contact-mogelijk-bij-mensen-met-diepe-dementie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *