Gratis P&R, leest de gemeente hier mee?

Of dat echt zo is? Feit is dat we vandaag een gemeentelijk persbericht binnen kregen over een
Gratis P&R bij Aalsterweg tijdens drukke decemberweekenden
om de binnenstad te ontlasten van met een auto inkopende bezoekers al zijn het slechts 150 auto’s zo’n poging mag toch wel gewaardeerd worden, niet waar? Maar lees het hieronder zelf. Mocht iemand daarover nog aanvullende ideeën hebben? Wij lezen ze hier graag.

Tijdens de weekenden in december verwachten we veel bezoekers in de Eindhovense binnenstad. Op dit moment is er nog geen P&R aan de zuidzijde van de stad; daar wordt nog aan gewerkt. Om bezoekers vanuit het zuiden nu toch al een alternatief te bieden, opent de gemeente in de decemberweekenden een tijdelijke P&R in de Fontys Sporthogeschool.

Hoe werkt het?
Een tekstkar op de Aalsterweg staat aan op de tijden dat de P&R beschikbaar is. Parkeren is gratis en bezoekers kunnen tijdens deze actie gratis met de bus reizen van de P+R naar de binnenstad. De P&R is in december geopend op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur en op zondag van 11.30 – 16.00 uur (uitrijden kan op beide dagen tot middernacht). Bij het inrijden van de P&R krijgen bezoekers een kaartje voor de bus.

Parkeergarage Sporthogeschool
De Fontys Sporthogeschool ligt aan de busbaan Aalsterweg waar in het weekend vijf keer per uur een bus richting centrum rijdt. In het weekend wordt de garage nauwelijks gebruikt. Daarom wil de gemeente 150 plekken in deze parkeergarage tijdelijk als P&R plek inzetten.

P&R
Eindhoven wil een gezonde stad zijn met schone lucht en een prettig leefklimaat. Daarom maken we ruim baan voor fiets en voetganger en investeren we in openbaar vervoer. De auto kan nog steeds overal komen, maar niet meer via iedere route en de gemeente stimuleert parkeren buiten het Centrum (P&R). Zo houden meer ruimte over voor groen en maken we de stad aantrekkelijk om te verblijven en elkaar te ontmoeten.

Op dit moment wordt gewerkt aan de plannen voor de definitieve P&R Genneper Parken aan de Aalsterweg bij Hotel Eindhoven. Totdat deze P&R beschikbaar is (naar verwachting begin 2020), bekijkt de gemeente de mogelijkheden om tijdelijke (weekend) P&R’s in te zetten. De inzet van de parkeergarage Fontys Sporthogeschool is een pilot om dit soort initiatieven te testen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *