GroenLinks en Eindhoven Airport zijn het niet eens. Wat nu?

Theorie in de Praktijk

In het partijprogramma van GroenLinks staat dat ze uitbreiding van Eindhoven Airport niet goedkeuren.

Nou, we zullen snel zien of ze het menen, want er is een fraai taktisch spel neergezet door Eindhoven Airport om de gemeente voor een voldongen feit te plaatsen. Hoe zal de Eindhovense politiek, en dan met name de grootste partij GroenLinks hierop reageren?

Wat is er gebeurt?

Op 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. De oude gemeenteraad is opgehouden te bestaan en de nieuwe gemeenteraad is nog niet aktief. We hebben ook even geen wethouders die mandaat hebben. En precies in dat vacuum, op 18 maart, kondigt Eindhoven Airport aan dat ze de aankomst- en vertrekhal gaan uitbreiden van 26.000 m2 naar 36.000 m2. De handtekeningen zijn gezet. Probeer het nu maar eens tegen te houden hoor zie je ze denken.

Eindhoven Airport nieuws 18 maart:

Op nieuws.eindhovenairport.nl staat in een nieuwsbericht:

“Eindhoven Airport gaat de terminal uitbreiden. De huidige terminal is momenteel te klein omdat deze is gebouwd voor 5 miljoen passagiers per jaar. Eindhoven Airport gaat er van uit dat we weer terugkeren naar zo’n 7 miljoen passagiers (het niveau van voor de coronapandemie)”
En:

‘Vandaag tekenen EGM architecten, Iv-Bouw en Eindhoven Airport het contract voor de ontwerpwerkzaamheden voor uitbreiding van de terminal. De architect maakt onder meer een voorlopig en een definitief ontwerp. Daarnaast verzorgt de architect de directievoering en het toezicht tijdens de bouw. Iv-Bouw verzorgt het constructief en installatietechnisch ontwerp. Het voorlopig ontwerp is eind juli gereed. Het definitieve ontwerp wordt in januari 2023 verwacht. De bouw start eind 2023. De uitbreiding is in de tweede helft van 2025 gereed. Delen ervan worden eerder al gefaseerd in gebruik genomen.”

Nou dat is dan fraai.

Partijprogramma GroenLinks:

GroenLinks stelt in zijn Eindhovense partijprogramma 2022-2026:

“De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze tijd. GroenLinks heeft in Eindhoven bestuurd en al grote stappen gezet. Als enige partij die groen én links is, zorgt GroenLinks voor een rechtvaardige aanpak van de klimaatcrisis. We pakken de grote vervuilers aan. Eindhovenaren met een smalle beurs steunen we.

Dit doen wij:

  • Investeren in isolatie en zonnepanelen voor duurzame woningen en tegen energiearmoede
  • Vervuiling vlakbij woonwijken moet stoppen: geen zware industrie zoals op De Hurk
  • Geen groei van Eindhoven Airport en meer internationale treinen vanaf station Eindhoven”

Conclusie:

Dus , gemeenteraadsleden van GroenLinks, werk aan de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *