Hee leesde mee, dan gaon we’n eindje schrijve…

Je hebt het vast al eens gehoord: Hee Gaode Mee (dan gaon we’n eindje lopen) van Gerard van Maasakkers. Nou ben ik van huis uit niet zo’n wandelaar maar als Van Maasakkers ergens uit een luidspreker mijn gehoor in vloeit, dan krijgen mijn benen dadendrang. Ik weet bijna zeker dat jij nu niet wandelt anders zat je dit stukje niet te lezen. Ach laat ik eerlijk zijn: ik probeer jouw hersenen hier nu ook te kietelen al lukt dat met letters vast niet zo goed als de zachte G van Gerard.

Wa wilde nou?
Kort en goed: jouw creativiteit! Digitale Stad Eindhoven biedt je de mogelijkheid om gratis en voor niks de resultaten van jouw creativiteit te laten zien. Het scherm dat jij nu bekijkt kan ook jouw plek zijn: een Eindhovens digitaal plakbord. Je kunt er van alles op kwijt zolang je het niet-commercieel en fatsoenlijk houdt.

Zoals wah?
Als je schrijft, tekent, schildert, 3D-print, fotografeert of filosofeert en je wil het resultaat delen: DSE wil graag je vitrine zijn.

Veulste moeilijk?
Als je dit stuk nog steeds leest, dan is dat mooi. Want dat had ik eigenlijk niet verwacht… Om je te belonen voor het doorbijten doe ik je namens DSE graag een aanbod: als je niet weet hoe je jouw gedicht, je foto’s, je tekeningen, je beeldende kunstobjecten, je (politieke) betoog kunt plaatsen op onze website, dan help ik je graag persoonlijk op weg. Je kunt je vraag bij de reacties hieronder kwijt.

Niet bang zijn!
Voor alle duidelijkheid: Digitale Stad Eindhoven is niet flauw. We hebben geen taalpolitie aan boord en als je Nederlands niet perfect is, zul je daar niet zomaar op afgerekend worden. Alle meningen tussen extreem links en extreem rechts zijn bij ons welkom, ook als je bijvoorbeeld vindt dat alle gemeenteraadsleden verplicht een week met hun gezin in een wolkenkrabber zouden moeten gaan wonen, zónder eigen parkeerplaats.

Waarom willen we jouw (Eindhovense) creativiteit?
Om die vraag goed te beantwoorden ga ik toch even terug naar het liedje van Gerard van Maasakkers. Hij bezingt onder andere een stukje Nuenense natuur en daarmee ook jouw creativiteit zolang je die in je bolletje of in jouw kamer thuis bewaart: “D’r is nog niemand ooit geweest”. En dat vinden wij ‘eeuwig sund’!

Meezingen mag:
Youtube: Gerard van Maasakkers met een aantal makkers ‘Hee gaode mee’ (tekst staat in de beschrijving onder de video.

Een reactie

  • Rien Valk

    Aan Bob’s oproep wil ik alleen nog toevoegen dat we een bijzondere foto die jij gemaakt hebt liefst in onze regio ook met veel plezier een tijdje in onze kop willen laten zien.

    Houd er wel rekening mee dat er een smalle uitsnede van 1340×250 pixels uitgehaald moet kunnen worden. Maar daar helpen we je graag bij. Stuur maar op naar de portalredactie het adres kun je vinden bij schrijf mee. Dat staat erop als een plaatje om robot programma’s die email adressen oogsten tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *