Heeft het Coronavirus ook positieve bijeffecten?

Behalve het onnodig en asociaal hamsteren heeft de corona pandemie ook mooie bijeffecten. Bij ons in de wijk bijvoorbeeld is een Corona Whatsapp groep gestart die wil ondersteunen mocht je ergens bij hulp nodig hebben. Op dit moment zijn er nog geen onmiddellijke hulp vragen maar dat kan de komende weken makkelijk veranderen. Ook in de media wordt al gemeld dat er meer van dit soort groepen gestart zijn. Bij alle negatieve berichtgeving mag ook het positieve niet onderbelicht blijven.

Lege schappen – Foto Rien Valk

Afgelopen zaterdag kreeg ik de opdracht om wat blikjes tomatenpuree en een pak rijst mee te brengen want dat was op. Helaas bleek dat bij alle huishoudens het geval te zijn geweest want er was niks meer te vinden!
De komende tijd zal er vast veel macaroni en spaghetti met tomatensaus gegeten worden. Dat was zaterdag ook niet meer te krijgen.

Zo te zien hier rechts waren bruine bonen en augurken wat minder geliefd, daar was nog iets van over.

De lege schappen van zaterdag waren op zondag grotendeels weer gevuld hopelijk helpt dat ook bij het voorkomen van al dat gehamster.

Sylvia Witteman beschreef het deels zo in de Volkskrant van afgelopen donderdag:

“De enkele keer dat ik de aanvechting krijg om een taart te bakken, staan er altijd nog vier amper aangebroken pakken Patent Tarwebloem in het keukenkastje, naast negen zakken pasta, twaalf blikken tonijn, 27 blikjes tomatenpuree en 3.865 bouillonblokjes. Ik ben vast de enige niet. Waarschijnlijk heeft zowat elke Nederlander genoeg voorraad om het beleg van Leningrad te overleven. En dan nog gaan hamsteren? Bespottelijk.

Ik herken dat wel, in onze keukenlades is meestal ook nog van alles te vinden. Bij jullie ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *