Help mee om de Regent weer een beetje toonbaar te maken

De Regent, de 95 meter hoge trots van Brainport in de oksel van de Willemstraat en de Emmasingel, heeft een beetje last van wat bouwkundig ongemak. Er valt namelijk zo nu en dan een baksteen uit de buitenmuur naar beneden. Om ervoor te zorgen dat de visite en de bewoners geen last krijgen van zo’n steen die van vijftig meter hoog op het hoofd kan vallen is er in de haast een beveiliging omheengeprutst met oerlelijke bouwhekken en oude zeecontainers.

Ja, het is nu wel minder onveilig, maar het is toch echt geen gezicht. Het prachtige vergroende Prins Clausplein heeft nu een heel lelijke plint aan de Zuidkant.

 

Het is nog niet duidelijk hoe het probleem opgelost moet worden want het is onduidelijk wat de reden is dat die bakstenen eruitvallen. Wel zijn zwakke stukken tijdelijk voorzien van verstevigingen. Dat kun je goed zien op de foto’s van de gevel van het gebouw aan de Willemstraat.

Als de Vereniging van Eigenaars weet hoe ze het probleem moeten oplossen, dan weten ze nog niet wie het moet betalen. De architect of de aannemer of een verzekering of de overheid of de eigenaren zelf, iedereen schuift de bal door naar een ander. Als ze pech hebben dan moet er ongeveer 6000 vierkante meter metselwerk voorzichtig worden afgebroken en daarna weer opgebouwd. Het duurt even voordat de Vereniging van Eigenaars dat geld bij elkaar heeft geprocedeerd.

Kortom het duurt nog jaren voordat de oplossing bekend is en het geld er is en daarna nog zeker een jaar voordat de buitengevels vervangen zijn.

Wij Eindhovenaren zitten dus al die jaren met een schitterend Prins Clausplein met aan een kant lelijke hekken en rare zeecontainers om de Regent die ervoor moeten zorgen dat de bewoners zonder kopzorgen hun appartement in kunnen.

 

Mijn vraag aan de lezers van DSE is of we de VvE van de Regent een beetje kunnen helpen. Wie heeft er een mooi en/of ludiek idee om al dat lelijke ijzerwerk te camoufleren.?Alle oplossingen zijn welkom. Besef wel dat er waarschijnlijk heel weinig geld is om het idee uit te voeren, dus houd ook de kosten een beetje in de gaten.

 

Je kunt je oplossing onder dit bericht posten!

3 reacties

 • Loewis

  Dag DSE.

  U kunt het ook verven of met grafity versieren u zult vast wel wat mensen vinden die aan het oefenen zijn en die graag een een muur of container versieren

  Groet

 • Roel van Kemenade

  Hoi DSE,

  Eigenlijk heel simpel: kijk naar de overkappingen aan torens in Manhattan NY.
  Daar maken ze er vaak open passages van.
  Om de boel wat op te beuren zouden deze passages aan de binnenkant bekleed moeten worden met plaat materiaal.
  Hier kunnen we dan een apeal doen op onze grafity kunstenaar.
  Door de boel in de avond mooi aan te lichten blijf je in het DNA van Eindhoven lichtstad.

 • Bob

  Ik ga er zeker over nadenken! Leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *