Help mee op DSE om het Coronavirus onder controle te houden


Help mee op DSE in de strijd om het Coronavirus gecontroleerd te laten verlopen. Behalve in oorlogstijd heeft een situatie als deze zich nog niet eerder voorgedaan. Zoals in de grafiek te zien, moeten we met zijn allen proberen gecontroleerd binnen het gele gebied te blijven dan kan onze gezondheidszorg het aan. Op die manier blijft juist voor de ernstig zieken de intensive-care met beademing beschikbaar! De gedachten en strategie achter deze grafiek is terug te vinden in dit verslag stacks.cdc.gov/view/cdc/11425 van februari 2007

Inspiratie
Onze minister-president doet een beroep op ons allemaal om gezamenlijk deze strijd aan te gaan, o.a. door de adviezen van de deskundigen te volgen. Hier op DSE willen we ook meedenken en helpen waar dat kan. Daarom vragen we iedereen om burgeroproepen, initiatieven en ideeën in en rondom Eindhoven te delen op onze homepage. Dat kan ter inspiratie of als voorbeeld dienen voor ons allemaal. Bijvoorbeeld In Tongelre is in mijn woonwijk een Corona whatsapp-groep gestart om waar nodig hulp te kunnen bieden. Laat ons weten of dat ook in meer woonwijken het geval is soms is die informatie nog niet bij iedereen in je eigen omgeving bekend en kan het bericht hier dat mee verhelpen. Een ander voorbeeld; Grootwinkelbedrijf Lidl heeft het idee gelanceerd om van 9 tot 10 uur alleen klanten van boven +/- 70 toe te laten. Drie Nederlanders waarvan een uit Valkenswaard roepen, geïnspireerd door de samenzang in Italië, op om vanavond om 20.00 uur allemaal te klappen voor onze medische beroepsgroep als een vorm van dankbaarheid en ondersteuning voor hun inzet. Zo kan deze moeilijke tijd misschien nog veel onverwachte mooie en nieuwe ideeën opleveren, toch?

Uitleg en verduidelijking
Voor zover jullie de oproep van president Rutte nog niet in zijn geheel gezien hebben is hij hieronder terug te kijken, waarbij ook duidelijk wordt waarom gekozen moet worden voor een gecontroleerd verloop ook omdat we nog geen echt medicijn of vaccin hebben.

Laten wij in Nederland en meer in het bijzonder hier in Eindhoven laten zien waar wij toe in staat zijn als het echt nodig is! Helpen jullie ook mee waar dat kan?

2 reacties

 • Peer Notermans

  Help de gemeente Eindhoven de recessie door

  De gemeente Eindhoven heeft nu last van het coronavirus. Het is geen doemdenken om te voorzien dat een recessie zal volgen. Denk aan 1993 en 2008. Er zitten nu veel “knappe koppen” en “mensen met gezond (boeren) verstand” thuis die zich zouden kunnen inzetten om via internet mee te denken met politici en ambtenaren. Om zo goed mogelijk de recessie het hoofd te bieden. En waarom speciaal Eindhoven? Omdat deze stad op het punt staat een Omgevingsvisie en een Hoogbouwvisie vast te stellen die diep ingrijpen in haar vormgeving, architectuur en leefbaarheid. Dus haar toekomst.

  De recessie gaat veel vertrekpunten op zijn kop zetten. Niet de wensgedachte van 300.000 inwoners maar de nieuwe aangepaste ware behoefte dient vertrekpunt van aangepast beleid te worden. Poolse bouwvakkers gaan nu al naar huis, vele expats zullen waarschijnlijk volgen. Ook de investeerders tellen hun knopen. Kortom, alle hens aan dek, ook de thuiszitters denken mee.

  “Samen komen we deze moeilijke periode te boven” en ook die van het herstel daarna.

  Peer Notermans

  • Rien Valk

   Peer bedankt voor deze reactie!
   Dit is een mooi voorbeeld van wat we nu al kunnen doen ter voorbereiding om straks de recessie beter het hoofd te bieden. Ideeën en oplossingen die we nu vast kunnen bedenken hoeven straks geen tijd meer te kosten.
   Hier op DSE willen we meedenken en zien graag meer reacties zoals deze.

   Laten we samen, inwoners bestuur en bedrijfsleven, onze Eindhovense toekomst zo vormgeven dat niet het hoogste gebouw of het aantal inwoners de hoofdrol speelt, maar woon- leef- en werk klimaat. Waarbij we er ook alles aan doen om een betere verdeling van de welvaart voor al onze inwoners voor elkaar te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *