Herinneringen aan Han Matla

Op 18 dec is ex-DSE bestuurslid Han Matla op de leeftijd van 69 jaar overleden. Han is zo lang bestuurslid van DSE geweest dat niemand meer weet wanneer hij daarmee begonnen is. De laatste jaren ging het steeds minder door zijn ziekte die hem langzaam maar zeker gesloopt heeft. Twee jaar geleden moest hij daarom helaas afscheid nemen van DSE.

Han, als psycholoog in een omgeving met techneuten, had altijd goede ideeen om DSE beter te maken, om het onderwijs beter te maken, om de wereld beter te maken. Hij bleef tot het bittere einde optimist over de haalbaarheid van zijn vele projecten. Ook bij zijn laatste project. De docent in Han gaf hem de kans om breed uit te spinnen wat hij in zijn hoofd had en hij schuwde niet om allerlei zijpaden ook uitvoerig te belichten. Ik herinner me nog de plezierige en waardevolle middagen in de tuin waarin we de mogelijke toekomsten van DSE bespraken en richtingen aangaven waarin we ons zouden kunnen bewegen. Mopperen kon hij als de beste, maar altijd met een brede grijns op zijn gezicht, zodat je wist dat je er niet al te serieus op in moest gaan.

Het is jammer dat het zo moet aflopen.

Froukje, Annys en Lisha, veel sterkte in deze moeilijke tijden. Het zal wel stil worden.

De crematie is op 24 december om 12:30 in de Luxzaal van crematorium Rijtackers, Antoni Fokkerweg 150 in Eindhoven.

4 reacties

 • Rien Valk

  Mooi om hier te lezen wat hij voor de schooljeugd betekend heeft.
  Sterkte Froukje, Annys en Lisha

 • Nanna

  Veel sterkte gewenst voor de familie.

 • Mariska

  Sorry Han… ‘je hebt veel betekend’ met een d ? Zo zie je , je deed meer dan op onze spelingsfouten letten… je liet ons zijn, wie we waren’ en daar genoot je van en wij ook! ?

 • Mariska Rimmelzwaan

  Meester Han Matla, de mooiste herinneringen aan mijn lagere schooltijd waren in jouw klas.
  Laatst hadden we het over onze jeugd en de lagere schooltijd, ik dacht nog… waarom was het zo fijn in de klas van Meester Han Malta? Daarom! Hij was er voor je, hij zag je, hij gaf je aandacht, hij had humor, hij was gewoon de beste leraar die er was!!!
  Lieve meester Matla wat heb jij veel betekent voor je leerlingen, rust in peace.
  Froukje, Annys en Lisha heel veel sterkte met dit grote verlies.
  Hoop dat alle mooie en fijne herinneringen jullie steun mogen bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *