Het Noordbrabants Museum de museumjaarkaart en golfkarton

Wat hebben die met elkaar te maken zul je je afvragen, lees dan maar even door.
Weken geleden viel mijn oog op een expositie van Dali in het Noordbrabands Museum. Het leek ons wel leuk om die tentoonstelling te bezoeken. Nieuwsgierig naar wat er over hem in ‘s-Hertogenbosch te zien zou zijn ook omdat we Dalí’s Theatre-Museum in Figueras al eens bezocht hadden.

De entree in het museum verliep nogal moeizaam omdat onze museumjaarkaart geblokkeerd bleek te zijn. Dat was nogal vreemd omdat de geldigheidsduur zeker niet verlopen was zoals duidelijk op de kaart te zien. Maar het personeel aan de balie was onverbiddelijk betalen of anders geen toegang. Achteraf bleek dat onze kaarten twee keer gescand waren, de tweede keer na dat er op de computer gekeken was of onze internetreserveringen klopten. Dan wordt de kaart voor dat museum dus de hele dag geblokkeerd. De museum jaarkaart organisatie heeft dat later keurig opgelost omdat die terug konden zien dat het Noordbrabands Museum wel degelijk de eerste scan geïncasseerd had. Na contact met die organisatie hebben ze ons extra betaalde entree geld netjes terug gestort, chapeau dus voor de museum jaarkaart organisatie! Voor het Noordbrabands Museum een duidelijk min puntje, nietwaar?

Eindelijk binnen viel de Dali tentoonstelling een beetje tegen. Heel veel foto’s die voor mij het niveau familie kiekjes nauwelijks ontstegen en een paar advertentie ontwerpen van de grote kunstenaar. Dat hadden we vrij snel gezien. Maar de tentoonstelling in het museum van Eva Jospin met golfkarton maakte alles goed. Nu ben ik misschien wat vooringenomen omdat ik bij Philips ook met golfkarton te maken heb gehad en er zelfs nog ooit een tafel, stoeltjes en een kastje mee gemaakt heb waar mijn kinderen op de camping mee speelde. Maar wat Eva Jospin er mee heeft gemaakt geweldig! Oordeel zelf of je dat me met eens bent.

Een wereld van golfkarton – Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Romeins? -Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Verdwaald in het bos – Foto: Rien valk

En, ben je het met me eens?

O ja nog een tip let op dubbel scannen als je een museum jaarkaart hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *