Hoe bekend is DSE in de AI wereld?

Als je deze vraag ook aan ChatGPT stelt, die tot 2021 het internet mocht afstropen om zijn database te vullen als basis voor het beantwoorden van vragen en mogelijke oplossingen, dan blijken we aardig te scoren. Het antwoord wat ik kreeg staat hieronder.

Yes, as an AI language model, I have information stored in my memory about De Digitale Stad Eindhoven (The Digital City Eindhoven). De Digitale Stad Eindhoven was a pioneering online community and virtual city that was launched in the Netherlands in 1994. It was one of the first virtual communities in the world and was designed to provide a platform for online communication, collaboration, and social interaction.

The project was initiated by a group of technology enthusiasts of the TU/e, artists and designers, who believed in the potential of digital technologies to connect people and create new forms of social engagement. The project was highly influential and inspired similar online communities and virtual worlds around the world.

Its legacy lives on as a pioneering example of the power of online communities and virtual worlds to bring people together and foster creativity, innovation, and social change.

Microsoft Bing-AI chat gaf deze reactie:

Hallo, dit is Bing. Ik kan je helpen met je vraag.­čśŐ
De digitale stad Eindhoven (DSE) is een non-profit initiatief dat sinds 1994 bestaat1. Het doel van DSE is om de inwoners van de regio Zuid-Oost Brabant gratis toegang te geven tot allerlei publieke informatiebronnen en om organisaties zoals verenigingen, stichtingen en onderwijsinstellingen gratis ruimte te bieden voor het presenteren van hun informatie op internet1.

DSE was de tweede digitale stad in Nederland, na de digitale stad Amsterdam2. Het was een van de eerste projecten die internet toegankelijk maakten voor een breed publiek2.

Ik weet niet precies hoe bekend DSE is bij het algemene publiek, maar ik denk dat het een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van internet in Eindhoven en omgeving.

Waarom ben je geïnteresseerd in DSE?

Het is de moeite waard om AI programmas uit te testen tot nu toe is mijn ervaring positief. Ik vind de communicatie ChatGPT net wat plezieriger dan de AI-chat functie die Microsoft nu aanbied. Daar moet je je wel eerst voor aanmelden en afwachten wanneer je via mail toegelaten wordt om het uit te proberen.

Wie ze allebei wil uittesten hier zijn ze te vinden:
openai.com/blog/chatgpt
www.bing.com/?/ai

Je kunt bijvoorbeeld ook vragen stellen over medicijnen en onderzoeken of hoe je een link kunt aanpassen in een gecompliceerd website programma.

Zijn er al meer lezers met ervaring? En wordt dit de belangrijkste internet contact manier in de toekomst, wat denken jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *