Hoe pakt Nederland de vijfde golf aan?

Deskundigen verwachten in het najaar een volgende golf van het coronavirus, ook in Nederland. Gezien de onverwachte start van de vorige golven, het effect van versoepelingen voorafgaande aan de vierde golf in Nederland en de huidige stabilisatie van de besmettingen van die vierde golf, acht ik redelijk om ervan uit te gaan dat de vijfde golf begint omstreeks 1 september 2021.
Bij de voorbereidingen van de bestrijding van de vijfde golf zou de Nederlandse regering eindelijk eens proactief te werk kunnen gaan.

Aangezien ik geen deskundige ben op het gebied van virusbestrijding, ga ik te rade bij een deskundige die een goed overzicht lijkt te geven van de maatregelen die men voor de vijfde golf in ieder geval zou moeten nemen. Dr. Sanjay Gupta heeft in CNN Health een overzicht gegeven van 5 maatregelen met een uitgebreide argumentatie per maatregel:

1. Het belangrijkste eerst: vaccineren.
2. Houd mond-/neuskapjes bij de hand, als een paraplu.
3. Kapjes + Ventilatie = Veiliger scholen.
4. Slagen voor de (snelle) test.
5. Opnieuw het besmettingsrisico vaststellen. (Bijvoorbeeld van bijeenkomsten)

Voor de inhoud van de tekst met de argumentaties verwijs ik naar:
https://edition.cnn.com/2021/08/20/health/coronavirus-steps-to-coexist-gupta-wellness/index.html
Het artikel is mede tot stand gekomen door interviews met andere vakdeskundigen. Het is weliswaar in het Engels, maar met Google Translate kan de tekst wel gemakkelijk ongeveer in het Nederlands vertaald worden.

In zoverre de regering niets doet of versoepelingensinterklaas speelt, kan ieder voor zich de toepasselijke maatregelen uitvoeren.

N.B. Dr. Sanjay Gupta is neurochirurg, schrijver voor onder andere CNN en presentator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *