Hoezo Designstad?

Eindhoven is niet alleen een “Stad van de Toekomst”. De ontdekking van een oude stadspoort op Stratumseind laat dat weer zien:

studio040.nl/nieuws/artikel/stadspoort-ontdekt-op-stratumseind


Het zou mooi zijn als de resten van deze poort blijvend zichtbaar zouden zijn in het straatbeeld. Tegenwoordig is er dik genoeg glas waar je bij normaal gebruik overheen kan lopen. Een paar bomen aan de rand en Stratumseind heeft er een leuk plein bij.

Alleen daar ligt dus het probleem. Als dit in een normaal gebied was geweest was het mogelijk. Maar dit ligt net in een grove uitgaansstraat met dronken comazuipers. Binnen een week is het kapot.

Maar dit was nou net iets wat bij een designstad zou passen, iets wat Eindhoven pretendeert te zijn. Dan zijn het juist de kleine dingen die het hem doen. Toeristen die door het opgeknapte, historische Stratumseind lopen en opeens een glazen vloer zien met een oude stadspoort. Dat is design.

En van Stratumseind een normale, gezellige, afwisselende straat maken, wat ook weer overdag gebruikt gaat worden, dat gaat de binnenstad heel wat meer vooruit helpen, dan het volproppen met woontorens.

Maar die visie heeft men niet. Dit wordt weer dichtgegooid, voor later. Eerst komt er weer asfalt overheen. Zodat er weer gefietst kan worden, tussen de voetgangers door. Ook weer een van die onlogische dingen die supervisor Winy Maas weer bedacht heeft en wat blijkbaar klakkeloos wordt overgenomen.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *