Homofobie, geweld en discriminatie

Een pand van het COC in Eindhoven is op zaterdagavond 8 april 2023 bestormd door een groep van twintig personen, die na het slaan van een vrijwilliger en het proberen in brand te steken van een regenboogvlag, leuzen riepen als ‘kankerhomo’.  De belangenorganisatie van lhbti’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse mensen en andere seksuele geaardheden en identiteiten) verdenkt voetbalsupporters van deze laffe daad.

Eindhovense hooligans waren in het verleden bekend met eerdere acties tegen anti-racisme demonstranten. NRC kwalificeerde destijds deze acties in een artikel als ‘ongebreideld racisme’. Deze haat lijkt in Eindhoven nu gericht op een andere kwetsbare groep. Tijdens de voetbalwedstrijden worden de leuzen als ‘homo’ tot op heden niet of nauwelijks gestraft. De KNVB spreekt zich steeds meer uit tegen de homo-onvriendelijke liederen en uitlatingen van de voetbalfans. Wat de Piratenpartij betreft, dit is volstrekt onvoldoende. De Piratenpartij wil dat er snel maatregelen komen, zodat Eindhoven een veilige stad wordt voor alle burgers, ongeacht hun voorkeuren en hun achtergrond.

(Bron: Pixabay.com)

De Piratenpartij gelooft in diversiteit en genderdiversiteit. In Eindhoven is nog een lange weg te gaan rondom acceptatie van lhbti’s, onder andere op de arbeidsmarkt. Om een inclusieve stad te maken, moet er naast het garanderen van de veiligheid tevens geïnvesteerd worden in het onderwijs en het geven van voorlichting op de scholen. Deel je onze ideeën? Neem dan contact met ons op.

Pejman Darvish-Zadeh
Piratenpartij Eindhoven

3 reacties

 • S. Vlemmiings

  Ik kwam dit bericht per toeval tegen (zit voor het eerst op deze site), en ik kan hier zo kwaad over worden. Ik heb persoonlijk niets met hetero of homo of wat dan ook, voor mij is iedereen gelijk, maar dit soort agressieve nitwits vallen wat mij betreft overal buiten, er is namelijk iets ernstig mis met ze. En nooit meer een stadion in a.u.b.!

 • Hallo Rien,

  Bedankt voor je bericht. Net als andere partijen zijn wij actief om actie te voeren. Wij zijn op 1 mei te zien op Hertogstraat 2, samen met andere socialisten en andere partijen. Afgelopen jaar hebben wij meegedaan met de gemeenteraadsverkiezingen. Als link voeg ik ons programma toe: https://eindhoven.piratenpartij.nl/verkiezingsprogramma-2022-2026/
  Helaas hebben wij net geen zetel kunnen halen, maar wij gaan door voor onze idealen en strijd. Wanneer je meer vragen hebt, dan ben je welkom om ons te benaderen.

 • Rien Valk

  Mooi dat de Piratenpartij wil dat Eindhoven een veilige stad wordt, daar zullen alle Eindhovenaren het vast mee eens zijn.
  Maar hoe wil de Piratenpartij dat in de praktijk aanpakken behalve door er over te schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *