Hondenbelasting

Ja hoor, in tijden van grote maatschappelijke opgaven, zoals de gevolgen van Covid 19, de jeugdzorg, woningnood, tweedeling in onderwijs, klimaat etc, is het echt van groot belang te laten weten dat het heffen van hondenbelasting een vorm van discriminatie is.
Iedere gemeente mag eigen beleid/regels opstellen op veel uiteenlopende gebieden. Bijvoorbeeld parkeervergunningen, toeristenbelasting, rioolbelasting, onroerendgoedbelasting, maar bijvoorbeeld ook eigen beleid voor bijstandsgerechtigden. Ik stel voor om voor al die de gemeentelijke verschillen een petitie te starten, zodat er van discriminatie geen sprake meer is.

Foto: Rien Valk

Lang leve de democratie!!! Ik heb als burger rechten, dus waarom zou ik er geen gebruik van maken? En ja, ieder verschil is een vorm van discriminatie en rechtvaardigt dan ook een spreektijd van 5 minuten in de tweede kamer.

Van de hondenbelasting worden er poepveldjes aangelegd en onderhouden, worden er poepvuilnisbakken opgehangen en leeggemaakt, en toch stap ik nog regelmatig in de hondenstront. De rest van het belastinggeld wordt in de algemene middelen pot gestopt. Dit suggereert dat hier zaken van betaalt worden die het algemeen belang dienen. Misschien voelt iemand zich geroepen om dit eens uit te zoeken, want solidair zijn is prima, maar niet over de rug van de hondenbelastingbetaler. Toch?!

Veel plezier met uw viervoeter.

Carla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *