Hoogbouw rookgordijnen in Eindhoven?

Foto: Rien Valk

De keuze voor de verdichtingsvisie komt dichterbij.
op 1, 8 en 15 december gaan onze raadsleden in Eindhoven samen nadenken en beslissen over de verdichtingsvisie.


Rookgordijnen?
Om dat nog wat ingewikkelder te maken heeft een van de leden van EHVXL weer wat extra publiciteit gegenereerd met een artikel “Super Catharina: 55 meter optillen kerk intelligent idee” Met een verwijzing naar de origine van dat idee, de vroegere concurrentie tussen Catharinakerk en de Paterskerk en het vrij te maken grondvlak wat dan bebouwd zou kunnen worden. Waarom deze publicitaire herhaling, terwijl praktisch iedere echte Eindhovenaar het verhogen van onze Catharinakerk afwijst! is de grond onder de kerk soms al onderhands toegezegd aan projectontwikkelaars? Dacht dat we deze discussie al lang achter de rug hadden, of moeten we dit zien als een rookgordijn om de beslissing van onze raad wat moeizamer te maken? Wat de gevaren van het optillen betreft lees deze bijdrage van een andere vakman: Catharinakerk optillen te riskant
Een voorbeeld van het optillen van een kerk met 12 meter is hier te vinden:
dse.nl/fc-malta-aan-de-dommel/ daar was dat iets makkelijker omdat het alleen de muren betrof zonder torens van 73 meter zoals onze kerk

Neutraliteit
Hier op onze portal wordt ons verweten dat we onterecht twijfelen aan hun neutraliteit, terwijl je je toch mag af vragen in hoeverre eigen belangen meewegen bij de door hun ingenomen standpunten. Zeker als je die belangen duidelijk aanwezig ziet. Daar is op zichzelf niks op tegen wat ik hier al herhaaldelijk heb betoogd maar doe dan niet of dat helemaal niet mee weegt.

Wijsheid
Ik hoop oprecht dat onze raad straks de juiste beslissing neemt en rekening houdt met de belangen van alle Eindhovenaren. Ik wens ze veel wijsheid toe.

3 reacties

 • Bob

  “…ook dat is conventioneel oplosbaar volgens een privaat gefinancierd rapport.”, zo heet het. We kunnen de binnenstad ook volbouwen met fastfoodketens en ‘alles 1 euro’-winkels. De vraag is of je als stad wil dat zoiets gebeurt. En dan kom je bij de achilleshiel van Eindhoven: het begraven, eh, bevragen van burgers. Een inspraakavond, dat lukt nog wel maar een breed initiatief om meningen te peilen leidt tot een allergische reactie. Is natuurlijk ook buitengewoon onhandig en kostbaar, beter dus even onderhands regelen. Veel sneller ook.

  • Rien Valk

   Toch blijf ik ook geloven in de goede wil van onze Eindhovense bestuurders die in 2016 voor de G1000 alle ondersteuning gaven met onder andere 10.000 uitnodigingsbrieven om deel te nemen aan die EindhovenseG1000 met de bedoeling dat er zo’n 1000 deelnemers zouden overblijven. Ik kan me niet goed voorstellen dat die instelling na 2018 met een nieuw college en een nieuwe burgemeester zoveel veranderd zou zijn. Of ben ik te goed van vertrouwen?

  • Pjotr

   Wanneer je Eindhoven vergelijkt met Amsterdam qua drugsgebruik, zie je dat het riool van Eindhoven op de 1e plek in Nederland eindigt.
   Alle daarmee samenvallende processen, kunt u doortrekken naar boven de grond…

   Nee, u moet ze doortrekken, want er zit een héél groot gelaagd malafide witwas systeem aan vast. Dat systeem houdt elkaar in leven… En daar is de Raad om meerdere redenen niet tegen bestand.

   Witwassen doe je met, en tussen de stenen in de huidig (lokale) vastgoedmarkt.

   Het is dus niet de vraag of de kerk verkocht gaat worden. Het is de vraag wanneer, hoe, wie en wat en welk verhaal eraan wordt geplakt.

   1 ding is zeker. Deze Raad gaat niet ingrijpen. Bij minder dan de helft van de werkelijk verstrekte informatie, is er politiek breed afgesproken, om te zwijgen.

   Dit alles, de huidig politieke labbe kakkerigheid, onder-/boven wereld vermenging, zwart geld circuit en financieel precaire situatie van deze stad, zorgen voor een zéér moeilijk toekomstbeeld.

   Laten we er dus voor zorgen, dat we minder luisteren, naar de gecultiveerde goed nieuws show berichten en ons meer focussen op de kwaliteit van de inhoud en de rotte onderwereld, deze stad uit flikkeren.

   Doet u ook mee beste Eindhovenaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *