Hoogleraren en architecten op het dak?

Vakmensen op her dak – Foto: Rien valk

Hoog hoger hoogst opgeleid? Terwijl ik de emmers onder het lek op zolder bij de kielgoot zette moest ik denken aan het interview met Robbert Dijkgraaf in de Volkskrant van 7 januari waarin het MBO en de waardering voor hen aan de orde kwam.

Daarin werd nog eens duidelijk dat het streven naar een zo hoog mogelijke opleiding weinig zinvol is voor het welbevinden van ons allemaal als we het werk van vmbo- en mbo’ers zo weinig waarderen.

Er lijkt gelukkig een kentering in de waardering van vakmensen te ontstaan zo kon je vrijdag j.l. in het ED lezen: “VMBO advies kan juist het begin zijn van iets moois”

We vergeten maar al te makkelijk dat we mensen nodig hebben die met hun handen en machines kunnen werken of zien we hoogleraren en architecten echt het dak repareren? Het is de hoogste tijd om onze kijk op steeds maar hoger aan ter passen.

Ik zal in elk geval blij zijn als komende maandag ijs en weder dienende de dakdekkers het lek kunnen repareren.

Ook omdat het lek een verdieping lager op eerste kerstdag een kledingkast “beregende” toen het lek nog niet gevonden was en eerst een schot afgebroken moest worden voor dat er emmers bij konden.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *