Houdt Eindhoven van graffiti?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Ja! Zeker als je ziet hoeveel graffitisten uit de hele wereld aanwezig waren in onze Berenkuil tijdens de jaarlijkse “Step in the Arena” waar echte kunstwerken zoals die hierboven te zien waren.

Een interpretatie van van Gogh? Foto: Rien Valk

Hier wordt verwezen naar https://labs.openai.com/ Foto: Rien Valk

Ik heb in het verleden op DSE al eens een lans gebroken voor grote billboards waarop de graffitisten hun werk aan Eindhoven konden laten zien. Ze zijn er niet echt gekomen maar inmiddels geeft de gemeente aardig wat ruimte in tunnels en op spoormuren bij het PSV stadion.

Doolstraat tunnel Foto: Rien Valk

De gemeente startte zelfs een pilot met de ‘Street art fluisteraar’ app. Met poëzie maakt kunstenaar Intvis street art toegankelijker voor mensen met een visuele beperking. De app leest een gedicht voor bij een aantal muurschilderingen in de binnenstad. Het gedicht wordt afgespeeld als je langs het betreffende kunstwerk loopt. Intvis werkte voor het inspreken van de gedichten samen met stadsdichter Iris Penning. Ze schreef ook een van de gedichten. De app is ook interessant voor mensen die iets meer uitleg willen over de kunstwerken.

In het beleidsplan ‘Inclusief Samenleven’ is gelijkwaardige toegang tot de fysieke omgeving een van de onderwerpen. Want in Eindhoven vinden ze het belangrijk dat iedereen mee kan doen, nu kunnen ook mensen met een visuele beperking van straatkunst genieten.”

Gebruikers van de app kunnen momenteel 12 werken in de app beluisteren. Later wordt bekeken of het aanbod uitgebreid wordt. De app is gratis te downloaden via de App Store of via Google Play Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *