Huiskamer Stratum

Van de week viel mijn oog op een foldertje dat toevallig bij mijn favoriete sportwinkel te Strijp op de balie lag. Toevallig? Nee, niet helemaal. Eén van de medewerkers van winkel poogt een heuse ‘Huiskamer van Stratum’ op te starten. Niet in zijn eentje werkt Elian Cremers aan een droom; hij deelt de passie met Yolanda Jochems en Prya van Breugel. Er wordt keihard gewerkt aan een bijzonder initiatief dat het midden houdt tussen buurthuis, buurtcafé, activiteitencentrum én een plek waar je voor een betaalbare prijs iets van een kleine kaart kunt bestellen.

Bevlogenheid om Stratum een mooie ontmoetingsplek te geven is er meer dan genoeg, maar financieel kan het initiatief nog wel een steuntje in de rug gebruiken. Zelf geven ze als reden voor hun initiatief aan: 

“Je weet pas wat je mist als het er niet meer is….
Die gedachte en dat gevoel hadden veel buurtbewoners, toen buurtcafé Balls op 1 augustus 2019 haar deuren sloot. Samen met de sluiting van de Zuidwester en het afketsen van de mogelijkheid om een buurtontmoetingsplaats te maken in de Gerarduskerk of de Jozefschool , ging er een golf van teleurstelling door de wijk.”

Eerder besteedde het Eindhovens Dagblad al aandacht aan dit kleinschalige initiatief. Ik voeg hieronder de link naar de eigen pagina toe waaruit ook blijkt dat een bijdrage welkom is. Zeker een leesbezoek waard omdat het juist weer eens wat anders is dan andere initiatieven!

Webpagina Huiskamer Stratum: https://huiskamerstratum.nl/index.php?#about_us

2 reacties

 • Carin Cremers

  Wij helpen Elian mee om zijn droom waar te maken. DOEN jullie ook mee ?????

  • Rien Valk

   Wij bestaan vandaag 25 jaar! Ik vraag vanavond tijdens de bijeenkomst van de DSE-vrijwilligers of wij als Digitale Stad Eindhoven nog wat kunnen missen of uitlenen.

   Ik/wij de portalredactie wensen jullie in elk geval veel succes en hopen jullie regelmatig op onze portal terug te zien.

   vRIENdelijke groet

   Rien Valk

   hoofdredacteur dse homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *