IBCAN-wintertentoonstelling 2018-2019

Het was een drukke opening in het museum met een korte speech van voorzitter Marcus van Roode daarna volgde speciaal geschreven voor deze tentoonstelling het gedicht ‘Grus Grus’ door oud stadsdichter Piet van den Boom. Tjitske Dijkstra van de stichting ‘Room of Hope ‘opende de tentoonstelling.

Charles Esche, directeur van het van Abbe kon helaas niet bij de opening zijn, maar heeft ons het volgende laten weten’

Boodschap Esche: vanaf papier, vanuit het winterse Schotland heet ik jullie allemaal
van harte welkom in het Van Abbemuseum bij de opening van deze tentoonstelling. Sinds enige jaren mag het Van Abbemuseum in de kerstperiode het Eindhovens Kunstenaarscollectief KEK040 verwelkomen in het museum en daar ben ik blij om. Beiden, het museum en het collectief, maken deel uit van de Eindhovense ecologie – de kunstecologie. Zonder een warme en wederkerige relatie kunnen beiden niet bestaan. Het museum opent dan ook graag haar deuren voor de IBCAN-wintertentoonstelling, die tot 7 januari te zien zal zijn. De tentoonstelling vormt de opmaat naar een expositie deze zomer, die in het teken zal staan 298.000 kraanvogels als symbool voor de 298 slachtoffers van de ramp met de MH17. Een ramp die ook verschillende Eindhovenaren, allen deel van onze gedeelde ecologie, het leven heeft gekost.

Foto: Rien Valk

Ik wil graag KEK-040! en alle deelnemende kunstenaars van harte danken voor hun bijdrage aan deze tentoonstelling.
Het mag duidelijk zijn dat we met deze boodschap erg blij zijn.

In de voormalige ABN AMRO bank – Foto: Rien Valk

De tentoonstelling in De Bank aan het Stadhuisplein is nog t/m 29 december te bezichtigen. In het museum blijft de tentoonstelling tot 7 januari a.s.

Klik voor de Video van John Muermans

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *