ICT in Practice: gratis onderzoekssymposium over robots en ICT

Fontys Hogeschool ICT en een aantal bij onderwijs betrokken bedrijven laten de resultaten zien van onderzoek op het gebied van robotics en andere ICT onderwerpen. Kom ook kijken in het Natlab op Strijp-S op 8 maart vanaf 15:00.

Het programma bestaat uit twintig verschillende talks van professionals over Robotics en vele andere ICT onderwerpen, projecten en thema’s. Ook zullen er twintig project- en productdemonstraties te zien zijn van ICT-studenten, docenten en bedrijven. Daarnaast zijn er diverse discussies over relevante thema’s, zoals security, data science, open educatie en technologie acceptatie. Tenslotte kan men ook deelnemen aan een Robotica Challenge workshop. Een inspirerend programma dus, maar tevens ook een mooie gelegenheid om te netwerken. ICT In Practice zal bruisen van de activiteiten waarmee kennis, ambities, kansen en mogelijkheden worden gedeeld binnen de FHICT-community.

Komen robots de mens helpen of zullen ze de mens juist gaan vervangen? De opmars van de robot roept tegenstrijdige vragen op. Het beeld dat men had van robots die alleen zwaar en repetitief werk konden uitvoeren is inmiddels flink veranderd. Met het groter worden van de rekenkracht en het scherper worden van de sensoren zijn ze in staat steeds complexere taken uit te voeren en interacties met de mens aan te gaan. Daarnaast zijn robots meer dan gewone speeltjes geworden. Ze blijven echter een haast onweerstaanbare aantrekkingskracht op ons uitoefenen. Deze tegenstrijdigheden leveren een interessante invalshoek voor de diverse tracks tijdens het ICT In Practice Onderzoekssymposium. Hoewel robotica centraal staat, zal er ook ruimte zijn voor andere interessante ontwikkelingen binnen het ICT-domein.

Wat: ICT in Practice
Wanneer: 8 maart 2018 15:00 – 20:00
Waar: Natlab op Strijp-S
Website: www.ICTinPractice.nl , hier staat ook het aanmeldingsformulier.

Een reactie

 • Rien Valk

  Als ik er de tijd voor kan vinden is dit zeker een bijeenkomst die ik graag bezoek.
  Overigens, in het oude Griekenland was een symposium een eet- en drinkgelag met vrolijke conversatie of met een serieuze discussie over een bepaald thema. Het laatste zal zeker in dit geval gelden 🙂

  De foto op de hompepage die ik boven dit bericht heb gezet is een bewerking van een uitsnede uit de onderstaande foto van de film “Short Circuit” (number 5 is alive):

  numer vijf

  Een film die al in 1986 op een humoristische manier oorlog, robots, computer intelligentie en “leeft” een robot aan de orde stelt en voorafgaande aan deze bijeenkomst zeker het bekijken waard is.

  dvd

  Hier op imdb.com zijn recensies over die film terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *