Kenniskraampjesmiddag bij het Rozenkruis

Op zondag 4 maart 2018 houdt de Internationale School van het Gouden Rozenkruis een kenniskraampjesmiddag met als thema “de uitdagingen van deze tijd”, in haar centrumgebouw aan de Dierenriemstraat 4 te Eindhoven. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. De toegang is vrij.

‘De uitdagingen van deze tijd’ – Kenniskraampjesmiddag bij het Rozenkruis

Tijdens deze middag worden er verschillende lezingen gegeven in de vorm van kenniskraampjes. De rondes gaan over actuele thema’s waar we als jonge mensen, ouders of ouderen tegenaan kunnen lopen. Je kunt zelf kiezen welke rondes je graag wilt bijwonen. Iedere ronde zal er 15-20 minuten verteld worden door de sprekers, daarna is er nog ruim de tijd om met elkaar van gedachten te wisselen. Wanneer jnog niet bekend met de School van het Gouden Rozenkruis, is dit ook een mogelijkheid om op een ongedwongen wijze kennis te maken.

Rondes beginnen om: 14.00 – 14.45 – 15.40 uur

Onderwerpen van de rondes

Kinderen: Wat houdt kinderen zoal bezig en wat (over)prikkelt hen? Het ene kind is gevoeliger voor alle prikkels in onze wereld dan het andere. Welke uitdagingen geeft het opgroeien van jonge mensen in deze wereld?

Stilte in een tijd van overprikkeling: Wat is de klank van de stilte? Ervaren wij eigenlijk nog wel eens totale stilte in alle chaos? In het boeddhisme wordt stilte als de ultieme klank ervaren. Hoe ervaar of, in het begin nog belangrijker, hoe bereik je het?

Voeding voor lichaam en geest: Waarmee voeden wij ons? Met welke geestelijke maar ook stoffelijke spijs? Het gaat erom ons bewust te worden van wat het voedsel dat we tot ons nemen met ons doet.

Lichamelijke klachten en psyche: Waardoor ontstaat gezondheid? Wat houdt deze in balans? Kan ziekte ook haar nut hebben? Soms kan dit iemand een geheel ander pad doen inslaan.

Meer informatie: www.rozenkruis.nl

——————————————————————————————-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *