Kerk op een flat: Winy waagt winy wint?

Psychologische hulpverlening gevraagd

De Catharinakerk bovenop een flat van honderd meter: als hier langer dan 30 seconden over wordt nagedacht, dan zijn ze niet wijs geworden daar in het gemeentehuis. Hoe ga je om met een gemeentebestuur dat helemaal los geslagen is? Er zit niks anders op dan elke keer weer opnieuw te vertellen dat het waanzin is. Daar gaan we dan:

Catharinakerk

Als je nu voor de Catharinakerk staat, dan zie je twee slanke hoge torens, 73 meter hoog. De breedte valt niet op, maar achteraan is de kerk zeker 43 meter breed. Van de voordeur naar helemaal achterin meten we 71 meter. Dus even een betonplaatje van 3000 m2 onder de botjes in de graven in de vloer van de kerk prutsen en dan de hele zaak 100 meter de lucht in hijsen. Dat is geen leuke klus meer, daar begin je gewoon helemaal niet aan als je goed bij je hoofd bent.

Catharinatoren

Ondertussen moet je onder die betonplaat-met-kerk de appartementjes bouwen die het allemaal financieel haalbaar moeten maken. Die flat heeft dus minstens dezelfde afmetingen: 43 x 71 meter grondvlak en liefst meer dan 100 meter hoog, want dan passen er meer appartementjes in.

Kerkstraat

Op de Kerkstraat kijk je recht omhoog tegen een muur van 71 meter lang en 100 meter hoog, en helemaal bovenop staat dan de Catharinakerk te wiebelen. Daar ga je straks niet voor de lol rondlopen.

Catharinaplein

Het Catharinaplein krijgt een massieve gevel van 43 meter breed en 100 meter hoog, met daar bovenop de torens van de Catharinakerk. Dat plein heeft zijn functie dan dus ook verloren: het is geen kerkplein meer, maar een tochtgat. Kortom: in plaats van een kerk krijgen we een monsterlijk groot ding midden in het Centrum van Eindhoven. Denk je nou echt dat daar toeristen op afkomen? Alleen om ons uit te lachen!

Rechtestraat

Die gevel langs de Kerkstraat, 70 meter breed, is ver in de omtrek te zien. Als je op de Rechtestraat vanaf V&D naar de Catharinakerk loopt dan zie je die muur ver boven de bebouwing uitsteken. Bob heeft een flat in een foto geprutst en dan ziet het er op straatniveau zo uit: links zoals het nu is, rechts zoals het moet worden van onze stadsplanoloog.

Merk op dat de kerk bovenop dit monster niet meer op de foto paste. Die staat er dus nog bovenop.

Dringend verzoek

Dringend verzoek aan het gemeentebestuur: stop met deze waanzin en stop met het verprutsen van Eindhoven op straatniveau! En stuur ook die megalomane stadsplanoloog de laan uit voordat het te laat is!
… 8 … 9 … 10 …Winy weg is is gezien!

foto: wim
bewerking: bob

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *