Kijk en loop eens door het Stationsplein en Stationsweg

Op Facebook kwamen we een virtuele rondgang tegen over hoe het Stationsplein en de Stationsweg er uit gaat zien na de oplevering van de geplande gebouwen. Zo gaan Edge en District-E er dus op straatniveau uitzien.Zoals altijd is het wel heel mooi weer in deze impressie.

De 3D 360 virtuele tour staat op kuula.co en we zijn benieuwd wie deze tour betaald heeft.

https://kuula.co/share/7sW9C/collection/7PSBZ

Het is wel een ‘handig’ publicatiemoment zo vlak voor de uitspraak van de Raad van State over deze plannen.

Vraag: Kan iemand mij de ingang van de fietsenstalling aanwijzen? Ik kan niet zien waar ik mijn fiets moet stallen. Auto’s en fietsen en bussen en scooters staan straks niet meer op straat. Heerlijk!

 

8 reacties

 • Peter

  Leuk, deze link kende ik nog niet. Wordt echt een gaaf gebied. Stedelijk, maar toch heel groen. De Gender is iets te veel een afwateringskanaal, maar ik kan me voorstellen dat er niet meer ruimte is om een meanderend riviertje van te maken.

 • Jozef van Kessel

  Er is kennelijk wel ruimte om ‘de Gender’ door te trekken langs de Stationsweg, op een plek waar die nooit heeft gestroomd. De familie Bever zal vermoedelijk ook moeten wijken voor het gebouw Lichthoven dat daar langs de Dommel moet verrijzen (naast het Studenthotel).
  Er is onvoldoende ruimte om de toegangen tot de fietsenstalling te maken. Dit komt op het terrasgedeelte van de horeca, of de hellingen worden veel te stijl.
  De tekeningen 1 en 2 op de site district-e.nl staan een kwartslag gedraaid, zijn hier rechtgezet, zie links.. Er is geen chocola van te maken, De alternatieven zijn erg onduidelijk. De ambtenaren kennende komen er dus fietsenstallingen die wel lopend toegankelijk zijn vanuit het station, maar geen uitgang hebben aan de straatkant. Ideaal dus, net zoals een ziekenhuis zonder patiënten. Of zoals de parkeergarage in groengebied Gennep die leeg staat, een vinding van het vorige VVD-college. Toegankelijk voor mensen met een handicap wordt de fietsenstalling aan Centrumzijde in elk geval niet. Zij moeten maar aan de Noordkant hun fiets, danwel scootmobiel zien te stallen. Ergens onder het nieuwe, verhoogde busstation of zo. Ze zoeken het maar uit.

  1 https://drive.google.com/file/d/1eglGTXYrQL-MlnFlAULj_f1v-rWSZ6Bx/view?usp=sharing
  2 https://drive.google.com/file/d/1vZfI_70Yh1kJrbr4bA9KhcpeEbTCxeAa/view?usp=sharing

  Bron: https://www.district-e.nl/?page_id=1354

  • Eindhovenaar

   Nog even de hokjes hittestress, criminaliteit in torens en windhinder afvinken en je hebt de NIMBY kaart vol.

   • Pieter

    Vergeet dan ook niet de volgende hokjes:
    1. Misleiding van buurt en burgers (Denk bijv. ook aan ’t actuele dossier Stuiverstraat waar het Samenspraakdossier werd vervalst. Bewoners daar zijn woest. Dit valt toevallig onder wethouder Torunoglu en zoiets zou hij toch nooit goedkeuren!,
    2. Het maken van niet transparante afspraken, richting derden die niet goed zijn opgenomen in het ontwikkeldossier (wie wordt; de plintenmanager, horecaboer, Brainportinnovator/-subsidievreter, etc…),
    3. Het misleiden van de Raad van State. Het achterhouden van rapporten, informatie, of te laat aankomen zetten met onvolledige dossiers, zodat de Raad hier niets van kan/mag vinden (wat betekent dit voor de komende uitspraak?),
    4. Het achterhouden van informatie aan Raadsleden, (dom houden?) in het gehele proces en ze alleen maar mooie plaatjes tonen,
    5. Het nu al uitgeven van toekomstige opbrengsten, waardoor diezelfde politiek, Gemeente, ja… u, ik, wij dus met allemaal, binnen niet al te lange tijd (binnen nu tot maximaal 11 maanden), de negatieve rekening krijgen gepresenteerd.

    Rest mij te zeggen dat de enige echte 2 vragen die ik nog heb, zijn:
    1. Hoe gaat het ED hier straks over berichten?
    2. Wat gaat de politiek doen nadat dit dossier is gebarsten? Want los van de eventuele bouw ja of nee, gaat dit financieel ontsporen 🙁
    PS: Kijk maar eens wat er momenteel gebeurt in bouw- en vastgoed ontwikkelland.

    • Pieter,
     Wat hebben jouw opmerkingen te maken met het bericht waarin een mooie impressie wordt getoond hoe het Stationsgebied Zuid wordt. Helemaal niks volgens mij..

     Als je een punt wilt maken, publiceer dan een artikel per ‘hokje’ waarin je het probleem schetst en ook netjes onderbouwd wat je beschuldiging is. Nu zien de lezers alleen maar boosheid.

     • Rien Valk

      Ik vrees dat alleen de reactie van Peter to the point is de rest is in feite of topic of provocerend en dat is jammer 🙁

      • Beste Rien,

       Het llijkt erop dat Pieter en jij meer informatie hebben dan de gemiddelde lezer van DSE.
       Dus of Pieter wel of niet gelijk heeft kan ik als lezer niet beoordelen.

       Nogmaals de vraag aan Pieter: per ‘hokje’ svp meer ‘wie-wat-waar-waarom-hoe’. Dan kunnen wij lezers ook weer meedoen. Dat vinden wij lezers eigenlijk best wel fijn.

       • Rien Valk

        Beste Wim,
        Ik vrees dat er een misverstand is ontstaan tussen de namen Pieter en Peter.
        Ik bedoelde deze reactie van Peter “Leuk, deze link kende ik nog niet. ”
        Verder eens met jouw commentaar. Zie ook uit naar wie waar enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *