Kitty AI

Op de valreep Robot Love in de oude Campinafabriek bezocht. Met afwisselend verbazing, verrassing, onbegrip en genoegen rondgekeken tot ik totaal verkleumd was (maar dat terzijde, het werd al donker).

Er waren bijzondere en boeiende dingen te zien, dat zeker, maar ik had meer robotica en meer interactie verwacht.

Wat me nog het meest aansprak was de installatie van Pinar Yoldas: The Kitty AI, artificial intelligence for governance. In 2039 heeft na een aantal door de mens veroorzaakte rampen AI het bestuur van een politici-vrije zone overgenomen. AI heeft de gedaante van een schattig katje aangenomen en vertelt hoe het zo gekomen is en wat het doet. Dat levert heel verrassende inzichten op!

 

En dat stempeltje op je hand bij de entree! ?

2 reacties

 • Rien Valk

  Leuk Nanna, je hebt deels dezelfde reactie als ik, “een bijzondere expo waarbij ik wel iets meer robotica had verwacht” in de bijdrage: https://www.dse.nl/liefde-voor-of-van-de-robot/
  Las nu net in het ED http://www.ed.nl van zaterdag (op papier) deze kop: Oudere moet robot helpen.
  Hieronder een stukje uit de tekst:
  ” Om te kijken hoe we robot Alice het meest effectief konden inzetten, zijn we eerst met ouderen zelf en thuiszorgmedewerkers gaan praten. Ouderen hebben er een hekel aan om als kleine kinderen behandeld te worden. Toen we Alice in het lab aan het programmeren waren, kon zij opeens niet meer lopen. Denkend aan die ouderen die zo’n hekel hebben aan betutteling, volgde ons eureka-moment. We draaiden de rollen om en Alice werd afhankelijk van de ouderen. Alice is in een rolstoel geplaatst en als zij bijvoorbeeld naar buiten wilde, dan moest een van de oude mensen daarvoor zorgen. Op haar beurt kon Alice de ouderen helpen met het bijhouden van hun agenda, ze kon ze herinneren aan medicijngebruik, of liedjes zingen en samen (gym-)oefeningen doen. ”

  Ik ben benieuwd of wij dit soort robots nog mee gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *