Klusbus gratis hulp bij energiebesparing voor 14.000 Eindhovense huishoudens

De Klusbus gaat op 7 december van start in Eindhoven, met gratis hulp bij energiebesparing voor die huishoudens die het het hardste nodig hebben.

Echt een prima plan om op een snelle en simpele manier daadwerkelijk te helpen, petje af!

We lezen hier ook graag jullie ervaringen wie weet zijn die ook voor anderen bruikbaar die niet voor deze extra hulp in aanmerking komen.

Gemeente Eindhoven en woningcorporaties Trudo, Wooninc, ‘thuis en Woonbedrijf
Zij helpen samen gezinnen die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen door inzet van Klusbussen. Woningen in verschillende buurten kunnen gratis kleine aanpassingen krijgen, waardoor ze meteen energiezuiniger zijn. De woningen worden onder meer voorzien van kierdichting, ledlampen en radiatorfolie. De klussers kijken naar de maatregelen die de meeste besparing opleveren.

Twee Eindhovense Klusbussen gaan vanaf 7 december aan de slag in Tivoli. Begin 2023 volgen meer klusbussen in de stad. Het doel is bij 14.000 woningen maatregelen te nemen en de energierekening te verlagen.

Iedereen mag meedoen in de gekozen buurten
Alle bewoners – huurders en kopers – in de gekozen buurten mogen meedoen. Voordat de Eindhovense Klusbussen aan de slag gaan, lopen energiecoaches al een aantal dagen in de buurt vooruit om overal aan te bellen. Zij vertellen de bewoners wanneer de klusbus komt. Een raamflyer laat zien dat bewoners willen meedoen; dat is niet verplicht. De klussers bellen ook tweemaal aan om te vragen of ze in de woning aan de slag kunnen. Zorg dus dat de raamflyer er op tijd staat!

Twee klusbussen starten van 7 december tot en met 23 december 2022.
Het project gaat van start in de buurt Tivoli. Om precies te zijn in de Tijgerstraat, Panterstraat, Poemastraat, Luipaardstraat, flats Heezerweg en Tivolilaan.

Welke buurten en straten volgen, wordt binnenkort bekendgemaakt.
De buurten worden nauwkeurig bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals bouwjaar en renovatiejaar van huizen of buurten met relatief lagere inkomens. In deze buurten is het effect van de klusmaatregelen het grootst. Bewoners kunnen alleen meedoen door de deur open te doen op het moment dat de klussers in de straat zijn en aanbellen.

Meer informatie: www.eindhovenduurzaam.nl/klusbus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *