Koningsdag Eindhoven 2021

Koningsdag 2021 in Eindhoven, 27 april 2021

Toen op 26 november 2020 bekend werd dat de Koning en zijn familie in Eindhoven zijn verjaardag zou komen vieren heb ik een mailtje gestuurd naar de Gemeente Eindhoven dat ik mij beschikbaar stelde voor het mee helpen van het prgramma op Koningsdag. Op 30 november 2020 kreeg ik een mailtje terug dat ze het erg waarderen dat ik zo’n grote fan bent, maar dat het nog te vroeg was om er nog iets over te zeggen. Ze schreven ook in het mailtje: “Wij zullen uw bericht en contactgegevens zeker bewaren.”

Toen kreeg ik in maart 2021 een mailtje van Danielle Gerrand van Brainport Eindhoven over het mailtje van november 2020. Met de vraag of ik een bijdrage wil leveren aan het Koningsdag Eindhoven programma. Dat wilde ik natuurlijk wel. Toen werd er een paar keer gebeld en gemaild. Het programma werd ook omgegooid vanwege de hoge stijging van Corona. Uiteindelijk kreeg ik van Susan Raijmakers van Thinc Ahead een mailtje dat ik aanwezig mocht zijn op Koningsdag. Vanwege Corona moest je een accreditatie hebben ingevuld en daar ter plekke een coronasneltest ondergaan. Helaas waren er wat fouten met de accreditatie gemaakt, maar daar hadden ze gelukkig een oplossing voor. Op Koningsdag zou ik te zien zijn in de Selfiestraat op de NOS uitzending en in de Orange Room op https://www.koningsdageindhoven.nl/ Jeffrey Kranen van Thinc Ahead was onze aanspreekpunt de gehele dag op de locatie op de High Tech Campus.

Om 7.45 uur gingen mijn moeder vertrekken naar de High Tech Campus. Eenmaal bij de Dommelpoort werd bij de ingang de accreditatie gecontroleerd en mochten we doorrijden. Daar bij de parkeerplaats moesten we door naar de snelteststraat. Bij de snelteststraat was een hele lieve verpleegkundige die alles rustig uitlegde en heel erg begrip vol was. Ze deed de sneltest heel zorgvuldig en met heel veel geduld. Gelukkig waren na even wachten mijn moeder en ik allebei negatief. Daarna liepen we door naar de echte accreditatie waar we een polsbandje kregen die we om moesten doen. Hierna werden we
nog even gecontroleerd door politieagenten. Dan was het lopen naar de locatie waar ik werd opgewacht door Jeffrey. Daar aangekomen werden we welkom geheten en kreeg ik instructies hoe de opname van de Selfiestraat en Orange Room zou gaan verlopen. In de tussentijd gingen we kletsen met de andere aanwezige uitgenodigde mensen.

Om 11.11 uur was het tijd voor mijn stukje van de Selfiestraat. Het stukje was helaas maar 1 seconde in beeld bij de NOS. In werkelijkheid duurde het wel wat langer. De Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vroegen hoe ik het in corona tijd vond. Ik vertelde over dat we helaas heel veel digitaal moesten doen, dat ik veel op Instagram en Whatsapp zit. Dat je helaas niemand meer mag ontmoeten. Dat het jammer is dat we op deze manier kennis moesten maken, maar dat het helaas niet anders kan. De Prinsessen vonden het ook erg jammer dat het door de corona nu alles op digitale wijze moest. Hierna was mijn gesprekje met de Prinsessen afgelopen en moest ik weer wachten tot mijn volgende stuk in de Orange Room. In de tussentijd praatte ik met de andere aanwezigen en keken mijn moeder en ik live mee met de Orange Room en NOS op mijn Iphone.

Rond 11.44 uur was ik aan de beurt voor de Orange Room op de website https://www.koningsdageindhoven.nl/ Ik sprak met Ingelou Stol over mijn ervaring om met de drie Prinsessen te spreken. Over mijn hobby, dat ik ze dus volg vanaf 2004 en dat ik vanaf 2012 naar de Koningsdagen toe ga. Ook leuk dat mijn verzameling op de website in beeld kwam en dat daar ook even over gesproken werd. Ingelou wenste mij nog een fijne Koningsdag toe en nog heel veel verzamelplezier. Op de Orange Room was ik langer te zien.

Daarna was het weer even wachten tot 13.00 uur om te gaan praten met Hart van Nederland en Omroep Brabant. Hier tussendoor nog even gekeken naar het afscheid van de Koning en zijn gezin die terug reden naar huis. De interviews gedaan en daarna tijd om naar huis te gaan. Eenmaal thuis ben ik de NOS uitzending gaan terugkijken. Helaas is het interview van Hart van Nederland, waarop ik drie keer te zien zou zijn op de avond van 27 april 2021, helaas helemaal niet uitgezonden, erg jammer, maar het is niet anders.

Het allerbelangrijkste is toch eigenlijk de echte Koningsdag zelf, dat ik er geweest ben en
heb gesproken met de Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane en gesproken heb in de Orange Room.

Ik wil hierbij in het bijzonder Danielle Gerrand, Susan Raijmakers en Jeffrey Kranen hartelijk bedanken voor de unieke dag!

In de bijlagen die ik heb ontvangen van de Gemeente over Koningsdag stond het volgende: Het maken van selfies, foto’s en video’s is niet toegestaan. Een fotograaf namens de Gemeente maakt de hele dag opnames. Deze beelden worden beschikbaar gesteld.

Daarom zijn er van het programma van mijzelf geen foto’s, maar foto’s van de
Gemeente die ik mag gebruiken.

Voor veel meer neem dan eens een kijkje op: https://koningsfan.nl/

In 2012 ben ik voor het eerst naar Koninginnedag geweest.
En vanaf 2014 ga ik naar alle Koningsdagen toe.

Voor al mijn koninklijke ontmoetingen kijk dan eens op: https://koningsfan.nl/koninklijke-ontmoetingen.html

Foto: Gemeente Eindhoven / Twycer

Foto: Gemeente Eindhoven / Twycer

Foto: Gemeente Eindhoven / Twycer

Foto: Gemeente Eindhoven / Twycer

Foto: RVD

2 reacties

 • bleenhouwers

  Hallo Wills, dankjewel voor je beschrijving van het verhaal ‘achter de coulissen’. Leuk om te lezen hoe dat werkt. Ik was even bang dat ze je na je aanmelding zouden vergeten maar dat bleek dus niet het geval. Ga je volgend jaar ook naar Maastricht?

  • Wills Vendrig

   Hallo Bleenhouwers,

   Dankjewel voor je leuke reactie!
   In 2012 ben ik naar Koninginnedag geweest.
   En vanaf 2014 ga ik al naar elke Koningsdagen toe.
   Dus ik ga natuurlijk naar Maastricht als dat volgend jaar doorgaat. Kijk maar eens naar alle ontmoetingen van de laatste jaren op de volgende pagina:

   Koninklijke Ontmoetingen

   Vriendelijke groeten,

   Wills

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *