“Le pot-au-feu” een filmbezoek aan het NatLab

Om de wat sombere januari stemming te doorbreken zijn we afgelopen zondag weer eens naar het NatLab geweest. Daar draaide “Le pot-au-feu”. In tegenstelling tot wat je ervaart bij de verschillende kookprogramma’s was het een genot om hier naar het koken van de hoofdpersonen te kijken. RegiseurTrần Anh Hùng heeft er echt een zintuigelijk feest van gemaakt naast de spanning die in de loop van de film steeds sterker wordt. De moeite waard vast ook voor de liefhebbers van La Douce France die nu een stukje historie van de Franse kookkunst mee te krijgen. De film verkent de Franse gastronomie rond 1885.

Een van de leuke scenes uit de film is de test die Dodin een nichtje van de keukenhulp afneemt waarin ze alle ingrediënten van een saus kan opnoemen.

Zo ook de manier waarop Dodin, kokkin Eugenie uiteindelijk ten huwelijk vraagt.

Voor de kookliefhebbers onder onze lezers biedt de film vast ook inspiratie tot nieuwe gerechten of variaties gezien het kookplezier wat van het scherm spat. Let ook op de antennes in de grond van de groentetuinen om de plantengroei te bevorderen.
Een aanrader dus, we lezen graag wat jullie van de film vonden. De film draait nog tot 23 januari

Een van de volgende bezoeken aan het NatLab gaan we weer eens eten in het restaurant ook om te zien hoe het nu gaat in vergelijking met onze ervaring in het restaurant een paar jaar geleden nadat we de film van de dirigent hadden gezien. Ook een film die de moeite waard is om te bezoeken als hij weer eens draait.

www.natlab.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *