Lekker weer – fietsen maar !


Nu de lente is begonnen wordt er vanzelf meer gefietst. Het is heerlijk buiten, zonder zorgen naar je bestemming rijden. Wellicht stop je nog een keer onderweg om een ijsje te eten. Zomaar. Omdat je er zin in hebt.

Hoe kan het nu ‘nog’ beter voor de fietsers in Eindhoven ? Wat zie en ervaar je allemaal onderweg op straat ? Hoe fietst het ?

Dat willen deze 5 studenten graag weten.

De studenten van de opleiding Applied Geo Information Science aan de HAS in Den Bosch hebben voor dit project een enquête gemaakt. Deze gaat in op vragen over bijvoorbeeld gevaarlijke verkeerssituaties, parkeren voor fietsers en fietsendiefstal.

De enquête is gemaakt in het programma Maptionnaire, waardoor er bij het beantwoorden van de vragen meteen een ruimtelijk aspect aanwezig is. Invullers van de enquête kunnen bijvoorbeeld op de kaart aangeven waar ze gevaarlijke situaties ervaren. Hierdoor kunnen de studenten gaan kijken of er patronen zijn.

Het invullen van deze enquête kan tot 3 april 2022.

https://new.maptionnaire.com/q/8si8dkn9lzi6

Dit is een opdracht vanuit het Stadslab Eindhoven, in 10 vragen verzamelen de studenten informatie. Deze informatie werken ze uit in een openbare ‘story map’ die later te zien is via de website van Stadslab Eindhoven. (https://www.stadslabeindhoven.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *