Lezing DSE: 25 jaar Internet, zijn we daar blij mee?

25 jaar geleden, toen DSE werd opgericht, was Internet een interessante plek om allerlei informatie te delen. Maar al heel snel verspreidden de eerste virussen zich via 1.44 MB floppies. Er werd niets gestolen, maar wel gedoe met verloren files, tijdsverlies en ergernis. Met de toename van web- en emailverkeer zijn de digitale struikrovers naar het Internet verhuisd. Met bitcoins kun je je eigen computer weer terugkopen. Veel spammails met allerlei vunzige zaken komen ongevraagd langs.

Grote bedrijven en overheden verzamelen alles over jou waar ze maar de hand op kunnen leggen. Gepersonaliseerd nep-nieuws en reclames beinvloeden je gedrag zonder dat je het in de gaten hebt. Profilering is in de grondwet verboden, maar op internet vindt geen rechtshandhaving plaats, worden alleen excessen aangepakt en komt de Europese overheid veel te langzaam in actie.

DSE organiseert weer een gebruikersbijeenkomst in hotel Amrath/Pierre op 17 april. Daar willen we het hebben over dit soort zaken maar ook aangeven wat we zelf kunnen doen om ons een beetje te beschermen en welke akties geen enkele zin hebben. Je gaat dus na de presentatie en de borrel weer naar huis met zinvol huiswerk om je digitale leven weer een beetje zelf in de hand te krijgen.

Voor, op het einde en na de bijeenkomst is er ook gelegenheid om vragen te stellen over de status en verwachte email- en web-veranderingen bij DSE in 2019.

** WAAR/WANNEER?
De (gratis) bijeenkomst wordt gehouden op: woensdag 17 april 2019
Plaats is: Amrath Hotel (voorheen Mercure/Best Western Hotel/Pierre), Leenderweg 80, 5615 AB Eindhoven
De bijeenkomst begint om: 20:00 uur
De koffie staat klaar vanaf: 19:30 uur
De bijeenkomst is rond 21:30 klaar waarna de bar voor ons open gaat.

** AANMELDEN
In verband met de beperkte zaalruimte is het noodzakelijk om je van te voren aan te melden via de volgende link:
www.dse.nl/helpdesk/2019-0417-lezing.html
Graag zo spoedig mogelijk aanmelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *