Het beste dat de regio te bieden heeft

Een niet gebruikte keuken, verse ingrediënten van lokale leveranciers en drie chef-koks, het recept waarmee Local Food in Breugel heerlijke maaltijden gaat verzorgen. Thijs Valckx, Jonathan Franken en Evert Thielen slaan daarvoor de handen ineen.De drie koks kennen elkaar al langer. “Local Food is ontstaan uit ons alle drie,” vertelt Thijs
Valckx. “Evert had hier zijn restaurant Gertruda Hoeve nog waar ik vroeger ook werkte, maar we kennen elkaar nu als freelance chef koks. Elke dag werkten we op een ander adres. Dat viel van de ene op de andere dag helemaal stil door de coronacrisis. Grote evenementen werden afgezegd, dus zaten wij te kijken naar een lege agenda. Toen zijn wij gaan nadenken.”

Evert Thielen heeft in zijn jaren als chef kok in de regio een groot netwerk aan lokale leveranciers opgezet. Zijn ingrediënten kocht hij daar vers in. Jonathan Franken: “Ingrediënten zijn verser bij de lokale boer. Denk bijvoorbeeld hier in Breugel bij de Stoerderij, een prachtig product. Samen zijn wij met z’n drieën op pad gegaan om alle
leveranciers langs te gaan. Overal waar we binnen liepen werd Evert warm onthaald. Er zit
zo veel in de buurt, dat wist ik niet eens.”

Gooi dit allemaal in een pan en je krijgt Local Food. Op werkdagen maken Thijs, Jonathan en Evert in de keuken van de Gertruda Hoeve heerlijke lunches en diners. Het is daarbij iedere keer een verrassing wat je op je bord krijgt. Local Food begint met lunches en maaltijden. Mensen kunnen een lunchbox bestellen met daarin een zuivelproduct, een broodje, een sapje en een zoetigheid. Gasten kunnen dan ook meteen avondeten bestellen om zelf warm te maken. het is altijd een ambachtelijke, volwaardige en gezonde maaltijd.
Dit kan afgehaald worden bij de Gertruda Hoeve of Local Food bezorgd in Eindhoven, Veldhoven, Best, Son en Breugel, Nuenen en Veghel. Dat gaan we in de toekomst uitbreiden. Ook willen we bij onze leveranciers afhaalpunten maken, want zij hebben vaak zelf een klein winkeltje.

Thijs: “Door de nauwe samenwerking gaan we voedselverspilling tegen. Als een boer
bijvoorbeeld wortelen over heeft, kunnen ze dat bij ons kwijt. Ook van niet ingrediënten die niet in de supermarkt verkocht kunnen worden verwerken wij in de maaltijden. Van blauwe bessen die te klein zijn voor de verkoop maken wij bijvoorbeeld jam. Het hoofdingredient is bij de lunch of maaltijd bekend, maar welke garnituren er bij zitten is iedere keer anders. Dat stellen we samen op basis van de oogst. We vertellen er ook altijd bij waar alle ingrediënten vandaan komen, zodat ze daar in de toekomst zelf boodschappen kunnen gaan doen.”

Lokaal Eindhoven

Daarmee brengt Local Food weer leven in de Gertruda Hoeve. Ook bij Evert Thielen, die met de twee jonge honden een nieuw avontuur aan gaan. Evert: “Thijs en Jonathan zijn twee jonge mensen die het sparren niet uit de weg gaan. Dat heb ik gemist. Ik heb ze door de jaren heen zien groeien als ondernemers. Nu brengt ieder zijn eigen discipline mee om iets heel anders te doen.” De ervaring die Evert heeft opgedaan wordt nu gebruikt om de lunches en maaltijden net dat kleine beetje extra te geven. Via de website van Local Food kunnen vanaf 3 augustus de bestellingen worden geplaatst. Natuurlijk kun je eventuele allergieën doorgeven zodat Thijs, Jonathan en Evert daar rekening mee kunnen houden Via Facebook en Instagram laat Local Food de boeren ook aan het woord, zodat je het eerlijke verhaal hoort achter het eten. Zo ontdek je met iedere hap wat voor bijzonders er in de buurt te eten is.

Voor meer informatie kijk op www.localfoodeindhoven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *