Losers die geen vaccinatie willen

Tot vorige maand hadden we niet genoeg vaccins of niet genoeg capaciteit om te vaccineren, maar nu is dat allebei opgelost. Dus de prikstraten wachten op mensen die gevaccineerd willen worden.

Tien miljoen mensen zijn ondertussen gevaccineerd en er zijn er nog twee miljoen die met alle geweld geen vaccinaties tegen Corona willen. Die tien miljoen hoor je niet in de media. Ze zijn tevreden en genieten in alle rust van de vrijheid die de vaccinatie geeft om je wat vrijer te bewegen. Je herkent deze mensen aan de brede grijns op hun gezicht in het bos, in de stad, in het theater, bij de Formule 1 en op de terrasjes.

Nee, dan de grimmige niet-gevaccineerden die een verbeten strijd tegen de bierkaai voeren en dat hopen te winnen met een enorme hoeveelheid lawaai en kabaal en protestakties en boze gezichten.

Ze denken dat hun vrijheid wordt beperkt omdat ze bij evenementen moeten aantonen dat ze geen drager van het virus zijn. Dat ze vooral andere niet-gevaccineerden kunnen aansteken deert ze schijnbaar niet. En dat het hun eigen schuld is zien ze ook niet.

Dus we krijgen in de media een scheef beeld: de stille meerderheid die doet wat nodig is en een minderheid die het beter denkt te weten en dat luidkeels rondroept.

Dit verhaal is bedoeld als een uiting van de zwijgende meerderheid aan de weigeraars:

Als je nu nog steeds niet gevaccineerd bent, LAAT JE DAN VERDIKKEME ZO SNEL MOGELIJK VACCINEREN voordat het te laat is. De reeds gevaccineerden zullen ook hun tanden laten zien als ze last van de niet-gevaccineerden krijgen. Zevinden dat het gezeur en gemier maar eens afgelopen moet wezen. Afgezien van een paar mensen met medische problemen die beter niet kunnen vaccineren heeft niemand een smoes om die prik niet te gaan halen. Als je niet gaat dan wordt je gegarandeerd een keer besmet en met een beetje pech kom je dan in het ziekenhuis terecht. Daar houd je dan een plaats bezet die hartstikke nodig is voor de reguliere zorg en loop je iemand in de weg die er niks aan kan doen dat hij doodziek is van iets anders dan Covid. Die gaat de lange baan op van de wachtlijsten. Dat vind ik ronduit misdadig.

Het zal wel zijn alsof we tegen de Berlijnse Muur praten, maar hij gáát een keer om!

 

Als je vol blijft houden dat je niet gevaccineerd wilt worden dan kun je inderdaad een miserabel leven tegemoet zien met heel veel stokjes in je neus, veel administratief geneuzel, geen toegang tot evenementen en cultuur, en de wetenschap dat je Corona toch een keer oploopt. Maar het is je eigen masochistische keuze en dat moet je dan maar in stilte dragen. Daar zijn geen protestakties voor nodig want je wordt keihard uitgelachen door iedereen die wél gevaccineerd is. Losers zijn het, die wappies.

16 reacties

 • Anatole

  Wimpie bepaald wat wel of geen waarde heeft goed voor niet wappie..

  Beste Anatole,
  Ik heb daar even gekeken, maar voor niet-Wappies heeft ‘het andere nieuws’ geen toegevoegde waarde. Zonde van de tijd en de ergernis dus.
  =wim=

 • Anatole

  W.W.W.W.W. Wie Weet Waar Wappie Woont ? https://hetanderenieuws.nl/

 • Bob

  Losers kan ik de mensen niet noemen die zich druk maken om hun grondrechten, hun eigen lichaam en/of hun onafhankelijkheid als mens. Wappies vind ik evenmin een terechte term. We zien mensen met angst, boosheid en/of frustratie die met hun gezond verstand de realiteit anders waarnemen. Deels gevoed door bronnen die heel overtuigend anders berichten dan wat gemiddeld wordt gemeld, maar ook doordat de impact zowel op individueel niveau als maatschappelijk in zeer sterke mate uiteen kan lopen. De manier waarop de overheid heeft gecommuniceerd, ook door veel onduidelijkheid met betrekking tot dit virusheeft ook niet meegeholpen. En er was nogal wat onduidelijk.

  Welke reden een mens ook heeft om zich niet te laten inenten of testen is wat mij betreft een geldige om het niet te doen. Maar dat geldt andersom ook.

  Net zomin als jouw ‘losers’ en ‘wappies’ houd ik overigens van de uitspraken van veel weigeraars over mensen die juist wél meedoen met het vaccinatieprogramma (en andere maatregelen). Die zouden immers niet ‘wakker’ zijn, zij zouden zich angst laten aanpraten en de ‘big picture’ niet zien. Ook losers dus en wappies van een ander geloof. Andere retoriek, zelfde resultaat.

  Over een poos zijn we allemaal wijzer. Als we het mogen meemaken tenminste. Tot die tijd hoop ik op meer mededogen… en meer erkenning voor de wetenschap die, naar mijn verwachting, ook over de tweedeling nog wel haar zegje nog wel zal doen…

 • Nanna

  Helemaal met je eens Wim

 • Woensel

  Pff wat een verschrikkelijke zuurpruim ben jij toch. Jij en al je vriendjes hier. Verschrikkelijk medium dit DSE. Snap niet waarom ik mezelf blijf pijnigen om jouw azijncolums te blijven lezen als ze af en toe voorbij komen maar toch trap ik er telkens weer in.
  En maar roepen en maar schoppen. Alsof je de wijsheid in pacht hebt. Verschrikkelijk echt.
  Nou ik ben weer van mijn frustratie af. Veel plezier met reageren. Ik zal je reactie niet meer lezen 👍🏻

 • Wim begrijpt het niet zo goed! Vaccineren doe je voor jezelf! Dus als je een oudje, zwakkeling of zo’n bang pandemietje bent kun je jezelf laten vaccineren. Waar maak jij jezelf zo druk over? Voorruit ga je boosterprikkie halen!!!

  Schijnbaar is Wimpie één van de schaapies die herder Hugo als een autoriteit ziet, maar geen wetenschappelijke studies leest of begrijpt.

  De kans dat je niet ernstig ziek wordt van dit virus is gemiddeld gesproken 98.87%. Voor ons niet gevaccineerde, de top 10% van de bevolking, is die kans nog veel lager. Immers de zieken vallen onder de bange zwakkelingen. Wij niet-gevaccineerde gaan ons in miljoenen jaren opgebouwd immuunsysteem niet verneuken met een commercieel brouwseltje dat nog maar 50% effectiviteit na 6 maanden.

  De 6 maanden studie van Pfizer toon aan dat het vaccin geen invloed heeft op het dodenaantal. En dat de kans op een hartaanval met 400% toeneemt. Dat sommige gevaccineerde dezelfde hoeveelheid virus uitscheiden, en sommige tot 250 tot 1000x zoveel.

  Wij toplaag van de bevolking kunnen heel goed onze eigen keus maken, daarvoor hebben wij jou politieke opinie niet nodig.

  • Carlo,

   Als je het niet kunt winnen dan ga je iemand maar belachelijk maken. Dat is ok, ik zit er niet mee.

   Ik ben wel benieuwd naar jouw wetenschappelijke studies die jouw conclusies wetenschappelijk onderbouwen.

   Mijn motto: Ik ben liever een bang pandemietje die leeft dan een dood lid van jouw toplaag.

  • Rien Valk

   Carlo,
   Ik heb weinig toe te voegen aan de reactie van Wim,

   Slechts een vraag; is jouw in miljoenen jaren opgebouwd immuunsysteem niet verneukt door een vaccinatie met DTP en voor je reis naar Egypte een tegen Hepatitis A?

  • Anatole

   Wimpie denkt in termen van winnen en verliezen. Tsja dan is een redelijke gedachtenwisseling uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *