Mijlpaal in de migratie bereikt

Na een lange en zorgvuldige voorbereiding zijn we op 20 oktober gestart met de verhuizing van e-mail en websites naar de servers van Flexwebhosting. Elke DSE-gebruiker kon zijn account in eigen tempo migreren zolang dat maar gebeurde voor 1 december.

Op 1 december mijlpaal bereikt
Ongeveer de helft van onze gebruikers heeft het account gemigreerd naar Flexwebhosting. Hun e-mail wordt vanaf dinsdag 3 december volledig afgehandeld door de mailservers van Flexwebhosting. Een eventuele website is ook overgezet naar Flexwebhosting.

Wat betekent dat voor de accounts die niet gemigreerd zijn?
De accounts die niet gemigreerd zijn kunnen vanaf 3 december geen nieuwe mail meer ontvangen, want Flexwebhosting kent die accounts niet. E-mails naar die accounts zullen dus geweigerd worden.
Eventuele websites van die accounts zullen het nog een paar weken doen.
Wie vergeten is te migreren kan dat nog tot medio december doen.

25 jaar DSE
Eind december bestaat DSE precies 25 jaar. Al die jaren, van het prille internet tot het totaal veranderde internet van vandaag, hebben vrijwilligers met veel inzet en met duizenden tevreden gebruikers de DSE-servers in de lucht gehouden.
Eind december 2019 heffen we het glas op 25 jaar DSE en zetten we de DSE-servers uit.
We zijn ervan overtuigd dat Flexwebhosting onze dienstverlening voor e-mail en websites met dezelfde bevlogenheid zal voortzetten.

Is DSE dan helemaal weg?
Nee, we zijn zeker nog niet weg. De Stichting DSE blijft bestaan en we zullen nog steeds actief zijn met onze nieuwssite (www.dse.nl) en met het organiseren van DSE-gebruikersbijeenkomsten.
Wellicht dus tot ziens!

Zie ook:
www.dse.nl/help-me-understand-this-community
www.dse.nl/de-verhuizing-loopt-lekker-maar-het-is-zo-1-december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *