Moeten we bang zijn voor Artificiële intelligentie?

Nee!  Wat we wel moeten doen is leren, meedenken, onderzoeken en er vooral voor zorgen dat we hier in Nederland en in Europa niet achterblijven. Of laten we steeds meer over aan Amerika en niet te vergeten China waar “big brother is watching you” steeds dichterbij komt?

Gelukkig is het nog niet helemaal te laat. Onze overheid heeft er zelfs wat geld voor over en heeft een cursus beschikbaar die we allemaal moeten volgen. Alleen aan de publiciteit schort het nog een beetje want bijna niemand weet dat die cursus er is, dat schiet dus lekker op! Maar DSE helpt graag mee en wijst jullie de weg, naar de drie cursussen.

Klik op de volgende link:

www.ai-cursus.nl/ dan kun je kiezen uit drie versies, de originele voor volwassenen, een voor de kids en een in het Engels voor al onze expats waarvan we hopen dat ze hier blijven om ons met hun kennis te blijven steunen.

We lezen hier op DSE in onze slimste regio graag jullie ervaringen, en ook het antwoord op deze vraag: “AI ontwikkelt zich zó snel, dat robots binnenkort al onze banen overnemen.”

Helemaal waar!   of   Zo’n vaart loopt het niet.
Wat denken jullie?

2 reacties

 • Lau Kanen

  Nuttige informatie. Maar de aanduiding AI leest gemakkelijk maar abusievelijk als het bijwoord ‘al’. De afkorting KI zou beter zijn, maar roept, zeker in de omgeving van Eindhoven, waar eens een veterinair instituut was voor kunstmatige inseminatie bij dieren, ook misverstanden op. Zou het geen goed idee zijn om te gaan spreken van Machinale Intelligentie, want daar gaat het ten slotte om en de afkorting MI zet ons waarschijnlijk niet op een verkeerd spoor. Of zou het KNMI bezwaar hebben?

  • Rien Valk

   Die schrijfwijze daar loop ik ook tegenaan. Soms zie je dan dat een kleine letter wordt gebruikt dus Ai.
   Benieuwd of dat nog eens aangepast wordt. Misschien moeten we wachten tot die Intelligente computer zelf de beslissing neemt voor een nieuwe naam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *