Mooie muzikale avond met Hannes Minnaar.

Even een kort verslagje van het concert van 2 december in het Muziekgebouw in Eindhoven. Dit als vervolg op deze aankondiging van dit concert

Het is dus inderdaad een mooie muzikale avond geworden.
Het eerste stuk dat gespeeld werd was de Nederlandse Premiere van “Stratifications” van de Deense componist Hans Abrahamsen. Dit moderne stuk was, wat mij betreft, niet om aan te horen. Ik vond het een hoop herrie zonder kop of staart. Ook kon ik geen melodie of thema ontdekken. Ik dacht het zal wel aan mijn smaak liggen maar in de pauze hoorde ik van vele mensen dat ze het niet mooi hadden gevonden. Gelukkig duurde dit stuk maar 8 minuten en kon het de mooie avond niet bederven.
Hierna kwam het pianoconcert nr.22 van Mozart met Hannes Minnaar aan de vleugel. Hier waren de meeste mensen voor gekomen. In het programma werd dit aangekondigd als “Mozart met een -hele grote-Hannes Minnaar. Dat was terecht want de uitvoering was fantastisch goed. Minnaar speelde het hele concert uit zijn hoofd en was, in mijn ogen, geweldig op dreef. Hierna gaf minnaar nog een toegift en hierbij was goed te zien en te horen hoe geweldig hij is.
Na de pauze speelde de Philharmonie de 8ste Symfony van Beethoven.
De 8e van Beethoven is een hele mooie symfonie. Ik kende het wel maar werd toch weer verrast door dit schitterende werk. De Philharmanie Zuidnederland was goed op dreef en het publiek waardeerde dat zeer.
Het concert werd afgesloten door de Philharmonie met een wals. Dit stond niet in het programma en was dus een toegift. Deze mooie meeslepende wals als afsluiting stond wel in schril contrast met Stratifications aan het begin.
Na het concert was er nog een nazit (ontmoet en begroet) met een drankje.
Al met al een mooie avond alleen begreep ik niet waarom de zaal maar voor 2/3 gevuld was. Het zal wel de invloed van sinterklaas zijn geweest!~

gerrit

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *