Na de toeslagen affaire nieuwe problemen bij de Belastingdienst?

Na mijn Philipstijd ben ik als fotograferende kleine zelfstandige verder gegaan. Dus als er zo nu en dan een fotografische klus voorbij komt neem ik die met alle plezier aan. Dat betekent wel dat de BTW ieder kwartaal op tijd moet worden aangegeven. Ook over het tweede kwartaal 2021 uiterlijk op 31 juli. Net terug van vakantie had ik die € 0,- omzet aangifte binnen de gestelde tijd gedaan.

De IT systemen van de belastingdienst hadden daar kennelijk moeite mee, omdat ik tot mijn verbazing bovenstaande aanslag kreeg wegens het niet op tijd doen van de aangifte met het verzoek om even €.368,- te betalen!
Vreemd want in het online systeem was dit toch echt te zien:

Het begin van een hoop ellende zoals met de toeslagen affaire?

Maar na telefonisch contact met flink wat wachtenden voor mij, kreeg ik te horen dat er een fout was gemaakt en dat het in drie stappen zou worden recht getrokken. Met later nog een excuus brief.
Waarom dat zo ingewikkeld moest is mij nog steeds niet duidelijk, vier berichten per post terwijl het met één bericht toch ook afgehandeld had kunnen worden?

Het eerste herstelbericht informeerde over de teruggave van 300 euro met als datum 2018! blijft nog een terug gave van 68 euro over.

Intussen arriveerde ook de excuusbrief:

en de resterende boete. De volgorde van binnenkomst ben ik even kwijt:

Die datum van 2018 zat me toch dwars en na een telefoontje met weer de nodige wachtenden voor mij vertelde een vriendelijke jongedame dat dat bedrag echt ook met een apart bericht zou worden hersteld. Maar waarom dat bericht met die teruggave van €300,- gedateerd was op 2018 wist ze ook niet vertellen. Je krijgt bijna medelijden met de medewerkers die de telefoontjes moeten behandelen.

Nu maar afwachten of die datering nog problemen op gaat leveren en restitutie van die 68 euro nog komt. We kunnen wel vaststellen dat hun IT systemen dringend aan een update toe zijn, toch?

Belastingdienst Leuker kunnen we ’t niet maken. Wel makkelijker dan?

Een reactie

  • wim

    regel 1: De Belastingdienst heeft altijd gelijk!
    regel 2: Als de Belastingdienst niet gelijk heeft, dan treedt regel 1 in werking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *