Nederlands walhalla

De inflatie van de voedingsmiddelenprijzen is zichtbaar en raakt miljoenen Nederlanders. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) leven 1,3 miljoen Nederlanders, waarvan 306 duizend kinderen, in armoede. Supermarkten schuiven de schuld van de inflatie van voedselprijzen toe aan de leveranciers en beloven stevige prijsonderhandelingen. Als gevolg van deze ontwikkelingen verkopen supermarkten ook meer huismerk artikelen. In het nieuws werd aandacht besteed aan mislukte onderhandelingen van de vakbonden voor het personeel van Albert Heijn-supermarkten. Belangrijke vraag is hoe het kan dat er zulke hoge winsten geboekt worden, terwijl de consumenten disproportioneel de stijgingen betalen en de medewerkers onderbetaald worden?

(www.pexels.com)

De aandeelhouders van de multinationals zijn de echte winnaars. In het afgelopen jaar heeft Ahold Delhaize een recordwinst geboekt van 2.5 miljard euro. Het is de hoogste nettowinst in tien jaar tijd, terwijl de armoede in Nederland steeds toeneemt. Wat de Piratenpartij betreft, is het boeken van torenhoge winsten moreel verwerpelijk.

De Piratenpartij staat voor een inclusieve economie met ontplooiingskansen voor iedereen. In de huidige economie maken grote bedrijven met veel marktmacht de dienst uit. Wij willen economisch beleid dat gericht is op welzijn voor iedereen.

Deel je ons gedachtegoed? Sluit je dan bij ons aan!

Pejman Darvish-Zadeh
Piratenpartij Eindhoven

Een reactie

  • frans wie

    Inflatie is gecreeerd door overheden en het bankwezen. Wees niet bang, Shell, unilever, AH etc zitten daar ook ergens aan tafel. Wetende dat bijdrukken van geld, geldontwaarding betekend van de gewone man (lees diefstal). Het helicoptergeld blijft bij de grote partijen hangen. (Weten jullie nog de subsidie voor KLM in 2020?). Hoe wordt de gewone man steeds armer? Nou zo dus. You’ll own nothing and you’ll be happy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *