Nieuw boek over de beginjaren van ASML

Op 1 april 1984 is een bedrijfje met vijftig werknemers gestart op Strijp T. Een doodgeboren spin-off van Philips S&I, dat kon nooit wat worden, vond de omgeving. Ook de eerste vijftig medewerkers vonden het maar niks dat ze onder de sociale paraplu van Philips uitgetjoept werden. Dat bedrijfje heette ASML en we weten allemaal wat ervan terecht is gekomen.

Wat er allemaal gebeurd is in de jaren van de eerste drama’s tot de succesvollle beursgang in 1998 is nu eindelijk beschreven.
De visie van de drie CEO’s, gecombineerd met het bloed, zweet en tranen, de successen, maar ook de fouten en de blunders van de pionierende ASML medewerkers hebben geleid tot een prachtig bedrijf.

Auteur Rene Raaijmakers heeft meer dan honderd mensen geinterviewd en ze hebben zeer openhartig hun visie gegeven op hun bijdrage aan het geheel.
Lees over het visionaire leiderschap van de 1e CEO Gjalt Smit, het doorzettingsvermogen van 2e CEO Wim Troost en de voortvarendheid van de 3e CEO Willem Maris.
Bestel het boek op asmlboek.nl en dompel je onder in de wereld van de high tech machine industrie waar we hier nu zo trots op zijn. Of vraag het boek voor vaderdag.
De Architecten van ASML is het uitgebreide boek met de nodige technische achtergrond. Als je niet te veel techniek wilt lezen, koop dan De Geldmachine, de turbulente jeugd van ASML.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *