Niks

Ik ga vandaag niks schrijven over voorspelbare budgetoverschrijdingen, over de rekening die de opvolgers van de huidige raadsleden gepresenteerd zullen krijgen en de reconstructie die de redactie van het Eindhovens Dagblad zal maken. De stad was eigenlijk failliet, de touwtjes had ze onvoldoende in handen en de afhankelijkheid van de grillen van de projectontwikkelaars was te groot. En wie kon bovendien voorspellen dat de grondstoffenprijzen na 2020 zo exorbitant zouden stijgen? Nee, vandaag is het een zondag met een opkomende waterige zon die de herfst ‘goeiemorgen’ kust.

Ik ga vanmorgen iets goeds doen, zo heb ik me voorgenomen. Daartoe heb ik me gisteren al duchtig voorbereid. Met een goedgevulde portemonnee ben ik met een huur-Felix scooter naar de Albert-Heijn gereden en heb er een plant gekocht. Ik weet niet eens wat voor plant, al heb ik vroeger 100 plant- en boomsoorten moeten leren herkennen voor een schoolexamen. Elke boom is een boom, totdat je weet dat het een Amerikaanse eik is. Dan heeft het beestje ineens een naam. Ik kan natuurlijk kijken op het etiketje maar dat doe ik expres niet. Het is niet relevant en blijft bij u, de lezer, hopelijk jeuken. Alfred Hitchcock verklapte ook niet alles…

Vandaag is dus de grote dag. Ik ga Eindhoven hoogstpersoonlijk enorm vergroenen. Ik weet al precies waar: het grote parkeerterrein tegenover de Effenaar. De asfaltmassa is echt niet meer van deze tijd. Een hamer en beitel heb ik al klaarliggen. Ook een paar leren werkhandschoenen heb ik paraat, want ik denk dat ik anders in no-time de blaren op mijn handen zal hebben staan.

Nu ik er zo over nadenk vraag ik me ineens af hoe dat moet als ik straks niet meer zo goed vooruit kan. Wanneer ik hooguit nog een huurlator kan regelen die mij het leven rondom mijn woonplekje vergemakkelijkt. Hoe kom ik dan in het stadshart om te kijken hoe of mijn plant het doet? Ik hoop maar dat de toekomstige eigenaren van het vastgoed op dit terrein ook voor mijn plantje zullen zorgen. Of zal dan blijken dat het groenonderhoud toch niet voor rekening van de ontwikkelaars komt maar voor de gemeente? Hè verdorie, dat kan ik nu niet navragen op deze ontwakende zondag.

Ach, volgend weekend dan maar. Dat geeft rust en da’s ook niet verkeerd.

Ik wens u een fijne zondag toe!

 

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *