Online Dialoog over WELzijn (SDG 3)

Wanneer: donderdag 4 november 2021; 16:00 – 18:00 uur
Organisator: Brahma Kumaris
Methode: Waarderende dialoog

Thema: WELzijn
Je komt ter wereld met het vertrouwen dat je veilig bent, dat er voor je gezorgd wordt en dat je geliefd zult zijn. De realiteit is vaak een andere, waarin we niet leven, maar overleven en emotionele verwondingen oplopen. De emotionele verwondingen creëren in mij het kwetsbare deel dat zich minderwaardig voelt en als overlevingsmechanisme creëer ik het ego dat zich superieur voelt. Wanneer ik beïnvloed wordt door mijn kwetsbare deel dan zal ik mijn grenzen laten overschrijden en mij een slachtoffer voelen. En wanneer ik beïnvloed wordt door mijn ego dan zal ik de grenzen van anderen overschrijden. Beide gedragspatronen leiden tot disharmonie en gebrek aan welzijn. Dus op welke manier sta ik aan het roer van mijn eigen leven?
Als ik verantwoordelijkheid neem voor mijn gedrag en de keuzes die ik maak, dan kan ik mijn kwetsbare deel helen, en mijn superieure ego loslaten. Mijn contacten en relaties zullen daardoor gelijkwaardig en harmonieus worden, waardoor mijn welzijn toeneemt.

Geïnspireerd op SDG 3: Goede gezondheid en welzijn

Deze dialoog vindt plaats via ZOOM, de toegangslink wordt toegestuurd na inschrijving.

Aanmelden: www.eindhovenindialoog.nl Week van de Dialoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *